Pregled bibliografske jedinice broj: 92339
Aktivno pakiranje
Aktivno pakiranje // Meso (Zagreb), 7 (2000), 18-19 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 92339 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Aktivno pakiranje
(Active packaging)
Autori
Galić, Kata
Izvornik
Meso (Zagreb) (1332-0025) 7
(2000);
18-19
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
aktivno pakiranje; meso;mesni proizvodi
(active packaging; meat; meat products)
Sažetak
Aktivno pakiranje je tehnika pakiranja kojom se konstantno mijenjaju bilo svojstva propusnosti ambalažnog materijala ili koncentracija različitih hlapljivih tvari odnosno plinova u zračnom prostoru pakiranja ili zbog dodataka antimikrobnih tvari, antioksidanasa ili drugih tvari koje održavaju dobru kvalitetu proizvoda tijekom skladištenja. Takvi materijali nazivaju se još i interaktivni materijali budući da dolaze u aktivnu interakciju s hranom.Cilj aktivnog odnosno interaktivnog pakiranja jest osiguranje uvjeta za povećanom održivošću hrane tijekom skladištenja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA