Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 918272

PROMJENE NA MASTIMA I PROTEINIMA KOD SMRZNUTOG OSLIĆA


Frketić, Denis
PROMJENE NA MASTIMA I PROTEINIMA KOD SMRZNUTOG OSLIĆA, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 918272 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PROMJENE NA MASTIMA I PROTEINIMA KOD SMRZNUTOG OSLIĆA
(CHANGES ON FAT AND PROTEIN OF FROZEN HAKE)

Autori
Frketić, Denis

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno - biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.09

Godina
2014

Stranica
29

Mentor
Vidaček, Sanja

Neposredni voditelj
Janči, Tibor

Ključne riječi
oslić (Merluccius merluccius), smrzavanje, fizikalno – kemijske metode
(hake (Merluccius merluccius), freezing, physico-chemical methods)

Sažetak
Cilj ovog rada je bio utvrditi promjene kod oslića (bijele ribe) tijekom skladistenja te utvditi dinamiku promjena na mastima i proteinima ispitivanjem fizikalno-kemijskih parametra na odmrznutom osliću koji je bio skladišten na -18 °C. Mjerenja su trajala 14 mjeseci, a svakih 2 – 3 mjeseca su provođeni eksperimenti. Od fizikalnih metoda su korištene: određivanje sposobnosti vezanja vode i određivanje pH vrijednosti. Od kemijskih metoda su korištene: određivanje proteina topivih u 5% - tnoj otopini NaCl, određivanje koncentracije topivih proteina i određivanje koncentracije malondialdehida – TBA test. Rezultati su pokazali da tijekom skladištenja oslića u periodu od 14 mjeseci nije došlo do značajnijih promjena u niti jednom mjerenom parametru.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tibor Janči (mentor)

Avatar Url Sanja Vidaček (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Frketić, Denis
PROMJENE NA MASTIMA I PROTEINIMA KOD SMRZNUTOG OSLIĆA, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
Frketić, D. (2014) 'PROMJENE NA MASTIMA I PROTEINIMA KOD SMRZNUTOG OSLIĆA', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Frketi\'{c}, Denis}, year = {2014}, pages = {29}, keywords = {osli\'{c} (Merluccius merluccius), smrzavanje, fizikalno – kemijske metode}, title = {PROMJENE NA MASTIMA I PROTEINIMA KOD SMRZNUTOG OSLI\'{C}A}, keyword = {osli\'{c} (Merluccius merluccius), smrzavanje, fizikalno – kemijske metode}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Frketi\'{c}, Denis}, year = {2014}, pages = {29}, keywords = {hake (Merluccius merluccius), freezing, physico-chemical methods}, title = {CHANGES ON FAT AND PROTEIN OF FROZEN HAKE}, keyword = {hake (Merluccius merluccius), freezing, physico-chemical methods}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font