Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 918268

KVALITETA MESA KONZUMNOG ŠARANA IZ AUTOMATIZIRANOG INTENZIVNOG SUSTAVA UZGOJA


Padarčić, Marina
KVALITETA MESA KONZUMNOG ŠARANA IZ AUTOMATIZIRANOG INTENZIVNOG SUSTAVA UZGOJA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 918268 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
KVALITETA MESA KONZUMNOG ŠARANA IZ AUTOMATIZIRANOG INTENZIVNOG SUSTAVA UZGOJA
(MEAT QUALITY OF COMMON CARP FROM AUTOMATED INTENSIVE PRODUCTION)

Autori
Padarčić, Marina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno - biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.09

Godina
2013

Stranica
55

Mentor
Vidaček, Sanja

Neposredni voditelj
Janči, Tibor

Ključne riječi
šaran, automatiziran intenzivan uzgoj, Ω-3, Ω-6
(common carp, automated intensive production, Ω-3, /Ω-6)

Sažetak
U radu je ispitana kvaliteta mesa konzumnog šarana (Cyprinus carpio L.) iz automatiziranog sustava uzgoja. Kemijski sastav mesa šarana značajno varira ovisno o načinu hranidbe, spolu i dijelu tijela. Automatiziran intenzivan uzgoj šarana uz automatsko hranjenje kompletnim smjesama, praćenje parametara ribnjaka, pravilnom dnevnom hranidbom i redovitim obrađivanjem ribnjaka rezultirati će kontroliranim kemijskim sastavom mesa. Stoga je svrha ovog rada utvrditi prehrambenu vrijednost mesa šarana uzgojenog automatiziranim intenzivnim načinom uzgoja, određujući osnovni kemijski sastav, sastav masnih kiselina i udio esencijalnih aminokiselina. Iz dobivenih rezultata možemo zaključiti da je udio masti u mesu šarana relativno nizak, omjer Ω-3 i Ω-6 masnih kiselina povoljan, te da je šaran dobar izvor visokovrijednih proteina povoljnog aminokiselinskog sastava.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tibor Janči (mentor)

Avatar Url Sanja Vidaček (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Padarčić, Marina
KVALITETA MESA KONZUMNOG ŠARANA IZ AUTOMATIZIRANOG INTENZIVNOG SUSTAVA UZGOJA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
Padarčić, M. (2013) 'KVALITETA MESA KONZUMNOG ŠARANA IZ AUTOMATIZIRANOG INTENZIVNOG SUSTAVA UZGOJA', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Padar\v{c}i\'{c}, Marina}, year = {2013}, pages = {55}, keywords = {\v{s}aran, automatiziran intenzivan uzgoj, Ω-3, Ω-6}, title = {KVALITETA MESA KONZUMNOG \v{S}ARANA IZ AUTOMATIZIRANOG INTENZIVNOG SUSTAVA UZGOJA}, keyword = {\v{s}aran, automatiziran intenzivan uzgoj, Ω-3, Ω-6}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Padar\v{c}i\'{c}, Marina}, year = {2013}, pages = {55}, keywords = {common carp, automated intensive production, Ω-3, /Ω-6}, title = {MEAT QUALITY OF COMMON CARP FROM AUTOMATED INTENSIVE PRODUCTION}, keyword = {common carp, automated intensive production, Ω-3, /Ω-6}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font