Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 918262

HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.)


Barić, Maja
HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.), 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 918262 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.)
(HACCP IN THE PRODUCTION OF SALTED AND MARINATED ANCHOVY)

Autori
Barić, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno - biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
28.01

Godina
2013

Stranica
53

Mentor
Vidaček, Sanja

Neposredni voditelj
Janči, Tibor

Ključne riječi
inćun, HACCP, soljenje, mariniranje
(anchovy, HACCP, salting, marinating)

Sažetak
U radu je opisana uspostava sustava kontrole HACCP u procesu proizvodnje slanog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.). Svrha rada bila je analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka (KKT), te utvrđivanje kritičnih granica i načina monitoringa. Određivanje kritičnih kontrolnih točaka procesa prerade inćuna provedeno je pomoću analize opasnosti i primjenom tzv. stabla odluke. Izrađeni su HACCP planovi za procese soljenja i mariniranja inćuna u kojima je uključen način monitoringa kritičnih kontrolnih točaka određen u skladu s utvrđenim kritičnim granicama. Spomenuta je važnost preduvjetnih programa kao temelja primjene HACCP sustava u proizvodnji hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tibor Janči (mentor)

Avatar Url Sanja Vidaček (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Barić, Maja
HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.), 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
Barić, M. (2013) 'HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.)', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bari\'{c}, Maja}, year = {2013}, pages = {53}, keywords = {in\'{c}un, HACCP, soljenje, mariniranje}, title = {HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog in\'{c}una (Engraulis encrasicholus, L.)}, keyword = {in\'{c}un, HACCP, soljenje, mariniranje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bari\'{c}, Maja}, year = {2013}, pages = {53}, keywords = {anchovy, HACCP, salting, marinating}, title = {HACCP IN THE PRODUCTION OF SALTED AND MARINATED ANCHOVY}, keyword = {anchovy, HACCP, salting, marinating}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font