Pregled bibliografske jedinice broj: 918262
HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.)
HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.), 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 918262 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.)
(HACCP IN THE PRODUCTION OF SALTED AND MARINATED ANCHOVY)
Autori
Barić, Maja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno - biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
28.01
Godina
2013
Stranica
53
Mentor
Vidaček, Sanja
Neposredni voditelj
Janči, Tibor
Ključne riječi
inćun, HACCP, soljenje, mariniranje
(anchovy, HACCP, salting, marinating)
Sažetak
U radu je opisana uspostava sustava kontrole HACCP u procesu proizvodnje slanog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.). Svrha rada bila je analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka (KKT), te utvrđivanje kritičnih granica i načina monitoringa. Određivanje kritičnih kontrolnih točaka procesa prerade inćuna provedeno je pomoću analize opasnosti i primjenom tzv. stabla odluke. Izrađeni su HACCP planovi za procese soljenja i mariniranja inćuna u kojima je uključen način monitoringa kritičnih kontrolnih točaka određen u skladu s utvrđenim kritičnim granicama. Spomenuta je važnost preduvjetnih programa kao temelja primjene HACCP sustava u proizvodnji hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb