Pregled bibliografske jedinice broj: 91371
Dostignuća u pakiranju mesa
Dostignuća u pakiranju mesa // Meso (Zagreb), 6 (2000), 34-36 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 91371 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Dostignuća u pakiranju mesa
(Advances in meat packaging)
Autori
Galić, Kata
Izvornik
Meso (Zagreb) (1332-0025) 6
(2000);
34-36
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
Aktivno pakiranje; ambalažni materijali; meso; modificirana atmosfera.
Sažetak
Danas postoji niz različitih ambalažnih materijala, pomoćnih materijala i tehnika pakiranja koji osiguravaju bolju kvalitetu i očuvanje upakirane hrane. Većini materijala novijeg datuma zaštitna funkcija je poboljšana bilo putem laminacije, prevlačenja ili ugradnje aktivnih tvari. Odabirom adekvatnog ambalažnog materijala, koji će zaštititi proizvod od štetnih čimbenika iz okoline, moguće je produžiti vijek trajanja prehrambenih proizvoda. Ovdje se u prvom redu misli na utjecaj temperature, kisika, vlage, svjetla, kontaminanata i nepažljivog rukovanja. Primjenom metode pakiranja u modificiranoj atmosferi ili aktivnog pakiranja povećana je ne samo održivost proizvoda već i kvaliteta u odnosu na klasične načine pakiranja. S obzirom na navedeno, tematika rada je usmjerena na pakiranje mesa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA