Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 913627

Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa


Kozačinski, Lidija; Šimpraga, Miljenko; Shek Vugrovečki, Ana, Njari, Bela; Cvrtila Željka
Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (2017), 6; 508-512 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)


CROSBI ID: 913627 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa
(The quality of meat dishes from lamb)

Autori
Kozačinski, Lidija ; Šimpraga, Miljenko ; Shek Vugrovečki, Ana, Njari, Bela ; Cvrtila Željka

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) XIX (2017), 6; 508-512

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prethodno priopćenje, znanstveni

Ključne riječi
mesni pripravci, kvaliteta, janjetina
(meat dishes, quality, lamb)

Sažetak
U radu je opisana proizvodnja i kvaliteta mesnih pripravaka na bazi janjećeg mesa uz dodatak junetine. Meso je potjecalo od zdravih životinja, odabranih na osnovu biokemijskih pokazatelja, odnosno nalaza serumskih bjelančevina creske ovce. Proizvedene su četiri vrste pljeskavica različitih kombinacija janjetine i junetine. Uzorci pljeskavica sa samo 25% junetine u smjesi ocijenjeni su najvišim ocjenama za sve promatrane parametre senzorne pretrage.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Kozačinski, Lidija; Šimpraga, Miljenko; Shek Vugrovečki, Ana, Njari, Bela; Cvrtila Željka
Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (2017), 6; 508-512 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
Kozačinski, L., Šimpraga, M., Shek Vugrovečki, Ana, Njari, Bela & Cvrtila Željka (2017) Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (6), 508-512.
@article{article, author = {Koza\v{c}inski, Lidija and \v{S}impraga, Miljenko}, year = {2017}, pages = {508-512}, keywords = {mesni pripravci, kvaliteta, janjetina}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {XIX}, number = {6}, issn = {1332-0025}, title = {Kvaliteta mesnih pripravaka od janje\'{c}eg mesa}, keyword = {mesni pripravci, kvaliteta, janjetina} }
@article{article, author = {Koza\v{c}inski, Lidija and \v{S}impraga, Miljenko}, year = {2017}, pages = {508-512}, keywords = {meat dishes, quality, lamb}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {XIX}, number = {6}, issn = {1332-0025}, title = {The quality of meat dishes from lamb}, keyword = {meat dishes, quality, lamb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font