Pregled bibliografske jedinice broj: 913627
Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa
Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (2017), 6; 508-512 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
CROSBI ID: 913627 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa
(The quality of meat dishes from lamb)
Autori
Kozačinski, Lidija ; Šimpraga, Miljenko ; Shek Vugrovečki, Ana, Njari, Bela ; Cvrtila Željka
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) XIX
(2017), 6;
508-512
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prethodno priopćenje, znanstveni
Ključne riječi
mesni pripravci, kvaliteta, janjetina
(meat dishes, quality, lamb)
Sažetak
U radu je opisana proizvodnja i kvaliteta mesnih pripravaka na bazi janjećeg mesa uz dodatak junetine. Meso je potjecalo od zdravih životinja, odabranih na osnovu biokemijskih pokazatelja, odnosno nalaza serumskih bjelančevina creske ovce. Proizvedene su četiri vrste pljeskavica različitih kombinacija janjetine i junetine. Uzorci pljeskavica sa samo 25% junetine u smjesi ocijenjeni su najvišim ocjenama za sve promatrane parametre senzorne pretrage.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb
Profili:
Miljenko Šimpraga
(autor)
Ana Shek-Vugrovečki
(autor)
Željka Cvrtila
(autor)
Lidija Kozačinski
(autor)