Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 911690

Faktori koji utječu na prijenos tvari u procesu kruto-tekuće ekstrakcije polifenola iz tropa grožđa


Tutić, Ana
Faktori koji utječu na prijenos tvari u procesu kruto-tekuće ekstrakcije polifenola iz tropa grožđa, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 911690 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Faktori koji utječu na prijenos tvari u procesu kruto-tekuće ekstrakcije polifenola iz tropa grožđa
(Factors affecting the mass transfer during solid-liquid extraction of polyphenolic compounds from grape pomace)

Autori
Tutić, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
29.09

Godina
2017

Stranica
23

Mentor
Planinić, Mirela

Ključne riječi
prijenos tvari ; kruto-tekuća ekstrakcija ; bioaktivne komponente ; trop grožđa
(mass transfer ; solid-liquid extraction ; bioactive compounds)

Sažetak
U radu je istraživan utjecaj: veličine čestica (usitnjeni i neusitnjeni trop), omjera kruto- tekuće (20, 30 i 40 mL/g), temperature (25, 50 i 80 °C), otapala (50, 70 i 96 %-tni etanol), vremena (10, 30, i 60 min) te broja okretaja tresilice (0, 100 i 200 rpm) na prinos ekstrakcije ukupnih fenolnih tvari iz tropa grožđa. Prijenos fenolnih tvari tijekom kruto- tekuće ekstrakcije odvijao se mehanizmom difuzije. Najveći prinos ukupnih fenolnih tvari ostvaren je kod ekstrakcije iz usitnjenog tropa grožđa uz omjer kruto-tekuće 40 mL/g, s 50 %- tnim etanolom, pri temperaturu od 80 °C, uz trešnju od 200 rpm, tijekom 60 min ekstrakcije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Mirela Planinić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Tutić, Ana
Faktori koji utječu na prijenos tvari u procesu kruto-tekuće ekstrakcije polifenola iz tropa grožđa, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Tutić, A. (2017) 'Faktori koji utječu na prijenos tvari u procesu kruto-tekuće ekstrakcije polifenola iz tropa grožđa', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Tuti\'{c}, Ana}, year = {2017}, pages = {23}, keywords = {prijenos tvari, kruto-teku\'{c}a ekstrakcija, bioaktivne komponente, trop gro\v{z}\dja}, title = {Faktori koji utje\v{c}u na prijenos tvari u procesu kruto-teku\'{c}e ekstrakcije polifenola iz tropa gro\v{z}\dja}, keyword = {prijenos tvari, kruto-teku\'{c}a ekstrakcija, bioaktivne komponente, trop gro\v{z}\dja}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Tuti\'{c}, Ana}, year = {2017}, pages = {23}, keywords = {mass transfer, solid-liquid extraction, bioactive compounds}, title = {Factors affecting the mass transfer during solid-liquid extraction of polyphenolic compounds from grape pomace}, keyword = {mass transfer, solid-liquid extraction, bioactive compounds}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font