Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 91093

Odabir ambalažnog materijala za pakiranje:V-alkoholnih i bezalkoholnih pića


Galić, Kata
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje:V-alkoholnih i bezalkoholnih pića // Ambalaža (Zagreb), 1 (2001), 19-23. (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 91093 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje:V-alkoholnih i bezalkoholnih pića
(Selection of a food packaging materials:V-alcoholic and soft beverages)

Autori
Galić, Kata

Izvornik
Ambalaža (Zagreb) (1331-0224) 1 (2001); 19-23.

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Ambalažni materijali; alkoholna i bezalkoholna pića
(Active packaging; packaging materials; meat; modified atmosphere packaging)

Sažetak
Održivost voćnih napitaka u prvom redu je uvjetovana rastom mikroorganizama i kemijskim promjenama tijekom skladištenja. Komercijalno proizvedeni napitci podložni su gubitku arome ukoliko nisu proizvedeni na odgovarajući način i ukoliko su skladišteni pri povišenim temperaturama kroz duže razdoblje. Trajnosti voćnih napitaka uglavnom se ispituje na očuvanje vitamina tijekom proizvodnje i skladištenja. Značajan utjecaj pri tome ima i vrsta ambalaže u koju se sokovi pakiraju. Ambalaža propusna na zrak uzrokovat će i brže smanjenje sadržaja vitamina u odnosu na nepropusnu (hermetičku) ambalažu. Promjene koje se odvijaju kod flaširanog (ili u nekom drugom ambalažnom materijalu čuvanog) vina također ovise o tehnološkom postupku proizvodnje i uvjetima čuvanja. Vino je podložno različitim negativnim promjenama (zamućenju, taloženju) koje su većinom uzrokovane pogrešnim rukovanjem. Da bi se izbjegle te promjene potrebno je provesti niz zaštitnih postupaka tijekom čuvanja vina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058101

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Kata Galić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Galić, Kata
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje:V-alkoholnih i bezalkoholnih pića // Ambalaža (Zagreb), 1 (2001), 19-23. (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Galić, K. (2001) Odabir ambalažnog materijala za pakiranje:V-alkoholnih i bezalkoholnih pića. Ambalaža (Zagreb), 1, 19-23..
@article{article, author = {Gali\'{c}, Kata}, year = {2001}, pages = {19-23.}, keywords = {Ambala\v{z}ni materijali, alkoholna i bezalkoholna pi\'{c}a}, journal = {Ambala\v{z}a (Zagreb)}, volume = {1}, issn = {1331-0224}, title = {Odabir ambala\v{z}nog materijala za pakiranje:V-alkoholnih i bezalkoholnih pi\'{c}a}, keyword = {Ambala\v{z}ni materijali, alkoholna i bezalkoholna pi\'{c}a} }
@article{article, author = {Gali\'{c}, Kata}, year = {2001}, pages = {19-23.}, keywords = {Active packaging, packaging materials, meat, modified atmosphere packaging}, journal = {Ambala\v{z}a (Zagreb)}, volume = {1}, issn = {1331-0224}, title = {Selection of a food packaging materials:V-alcoholic and soft beverages}, keyword = {Active packaging, packaging materials, meat, modified atmosphere packaging} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font