Pregled bibliografske jedinice broj: 90747
Utjecaj aditiva na reološka i pecivna svojstva tijesta za dobivanje kruha
Utjecaj aditiva na reološka i pecivna svojstva tijesta za dobivanje kruha, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 90747 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj aditiva na reološka i pecivna svojstva tijesta za dobivanje kruha
(Influence of additives on rheological and baking properties of dough for bread making)
Autori
Urbančić, Nataša
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
27.02
Godina
2002
Stranica
60
Mentor
Lalić, Ljerka Marija
Ključne riječi
tijesto; kruh; aditiv; poboljšivači; reologija
(dough; bread; additives; improvers; rheology)
Sažetak
Nastojalo se ustanoviti koji aditiv ima najpovoljniji utjecaj na reološka svojstva brašna i tijesta , te pecivne i senzorske karakteristike kruha. Provedena je usporedba rezultata statističkom obradom mjernih vrijednosti , a izračunat je i koeficijent korelacije .
Izvorni jezik
Hrvatski