Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 906340

Poslovni plan otvaranje caffe bara "Superstar" iz Osijeka


Vidosavljević, Filip
Poslovni plan otvaranje caffe bara "Superstar" iz Osijeka, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić, Zaprešić


CROSBI ID: 906340 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Poslovni plan otvaranje caffe bara "Superstar" iz Osijeka
(Business plan for opening a coffee bar "Superstar" in Osijek from Osijek)

Autori
Vidosavljević, Filip

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić

Mjesto
Zaprešić

Datum
30.10

Godina
2020

Stranica
62

Mentor
Balog, Antal

Ključne riječi
poslovni plan, istraživanje tržišta, ekonomska-tržišna ocjena
(business plan, market research, economic and market evaluation)

Sažetak
U ovom radu kao poslovni plan prikazano je otvaranje caffe bara na atraktivnoj lokaciji u Osijeku. Cilj rada bit će prikazati primjer poslovnog plana i ukazati na važnost izrade i prednosti izrade poslovnog plana prije poduzetničkog pothvata. Poslovni plan je važan jer na jednom mjestu sadrži i ističe sve bitne sastavnice pothvata. Baviti se ugostiteljstvom opsežan je i kompleksan posao, stoga zahtjeva temeljitu i dobru pripremu. Ekonomski učinci na poslovanje presudni su u bilo kojem poduzetničkom pothvatu. Tako se u ovom radu tablično prikazuju sva planirana ulaganja, troškovi, svi prihodi i rashodi te isplativost ovog poslovnog plana. Kao pojam, ugostiteljstvo se opisuje kao djelatnost koja se bavi pripremom i prodajom pića i hrane te rekreacijske i smještajne djelatnosti u prilagođenim objektima. Pojavom i jačanjem trgovine, razvijalo se i ugostiteljstvo, prvotno kao krčme, prenoćišta ili svratišta u većim trgovačkim središtima kao što su luke, naselja nastala na poznatim trgovačkim putovima, sajmištima i dr. Kao takvo, obuhvaća dvije skupine poslova: pružanje usluga smještaja iznajmljivanjem soba, apartmana, objekata za kampiranje, bungalova (hoteli, apartmani, moteli, pansioni, odmarališta) i slično i pružanje usluga pripreme i serviranja hrane i pića u objektima predviđenima za to (restorani, barovi, gostionice, slastičarne, bistroi, pivnice…).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić

Profili:

Avatar Url Antal Balog (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vidosavljević, Filip
Poslovni plan otvaranje caffe bara "Superstar" iz Osijeka, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić, Zaprešić
Vidosavljević, F. (2020) 'Poslovni plan otvaranje caffe bara "Superstar" iz Osijeka', diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić, Zaprešić.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vidosavljevi\'{c}, Filip}, year = {2020}, pages = {62}, keywords = {poslovni plan, istra\v{z}ivanje tr\v{z}i\v{s}ta, ekonomska-tr\v{z}i\v{s}na ocjena}, title = {Poslovni plan otvaranje caffe bara "Superstar" iz Osijeka}, keyword = {poslovni plan, istra\v{z}ivanje tr\v{z}i\v{s}ta, ekonomska-tr\v{z}i\v{s}na ocjena}, publisherplace = {Zapre\v{s}i\'{c}} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vidosavljevi\'{c}, Filip}, year = {2020}, pages = {62}, keywords = {business plan, market research, economic and market evaluation}, title = {Business plan for opening a coffee bar "Superstar" in Osijek from Osijek}, keyword = {business plan, market research, economic and market evaluation}, publisherplace = {Zapre\v{s}i\'{c}} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font