Pregled bibliografske jedinice broj: 906340
Poslovni plan otvaranje caffe bara "Superstar" iz Osijeka
Poslovni plan otvaranje caffe bara "Superstar" iz Osijeka, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić, Zaprešić
CROSBI ID: 906340 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Poslovni plan otvaranje caffe bara "Superstar"
iz Osijeka
(Business plan for opening a coffee bar
"Superstar"
in Osijek
from Osijek)
Autori
Vidosavljević, Filip
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić
Mjesto
Zaprešić
Datum
30.10
Godina
2020
Stranica
62
Mentor
Balog, Antal
Ključne riječi
poslovni plan, istraživanje tržišta, ekonomska-tržišna ocjena
(business plan, market research, economic and market evaluation)
Sažetak
U ovom radu kao poslovni plan prikazano je otvaranje caffe bara na atraktivnoj lokaciji u Osijeku. Cilj rada bit će prikazati primjer poslovnog plana i ukazati na važnost izrade i prednosti izrade poslovnog plana prije poduzetničkog pothvata. Poslovni plan je važan jer na jednom mjestu sadrži i ističe sve bitne sastavnice pothvata. Baviti se ugostiteljstvom opsežan je i kompleksan posao, stoga zahtjeva temeljitu i dobru pripremu. Ekonomski učinci na poslovanje presudni su u bilo kojem poduzetničkom pothvatu. Tako se u ovom radu tablično prikazuju sva planirana ulaganja, troškovi, svi prihodi i rashodi te isplativost ovog poslovnog plana. Kao pojam, ugostiteljstvo se opisuje kao djelatnost koja se bavi pripremom i prodajom pića i hrane te rekreacijske i smještajne djelatnosti u prilagođenim objektima. Pojavom i jačanjem trgovine, razvijalo se i ugostiteljstvo, prvotno kao krčme, prenoćišta ili svratišta u većim trgovačkim središtima kao što su luke, naselja nastala na poznatim trgovačkim putovima, sajmištima i dr. Kao takvo, obuhvaća dvije skupine poslova: pružanje usluga smještaja iznajmljivanjem soba, apartmana, objekata za kampiranje, bungalova (hoteli, apartmani, moteli, pansioni, odmarališta) i slično i pružanje usluga pripreme i serviranja hrane i pića u objektima predviđenima za to (restorani, barovi, gostionice, slastičarne, bistroi, pivnice…).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić
Profili:
Antal Balog
(mentor)