Pregled bibliografske jedinice broj: 90263
Određivanje likopena , β- karotena i minerala u rajčici i ketchupu
Određivanje likopena , β- karotena i minerala u rajčici i ketchupu, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 90263 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje likopena , β- karotena i minerala u rajčici i ketchupu
(Determination of lycopene and β-carotene and minerals in tomato and in ketchup)
Autori
Vađunec, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
03.07
Godina
2001
Stranica
69
Mentor
Lalić, Ljerka Marija
Ključne riječi
rajčica; ketchup; likopen; β- karoten; minerali
(tomato; ketchup; lycopene; β -carotene; minerals)
Sažetak
Provedeno je određivanje vitamina ( likopen i b- karoten ) i minerala ( željezo, bakar , cink , natrij ,kalij , kalcij i magnezij ) u rajčici kao sirovini i ketchupu kao gotovom proizvodu od rajčice . Promatrana je i uloga ispitivanih vitamina i minerala s nutricionističkog stanovišta u svakodnevnoj prehrani čovjeka i njegovim prehrambenim navikama.
Izvorni jezik
Hrvatski