Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 898274

Utjecaj hranidbenog tretmana na proizvodne pokazatelje tovnih kunića


Lugarić, Nikolina
Utjecaj hranidbenog tretmana na proizvodne pokazatelje tovnih kunića, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 898274 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj hranidbenog tretmana na proizvodne pokazatelje tovnih kunića
(Influence of nutrition treatment on production indicators of rabbits)

Autori
Lugarić, Nikolina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
02.09

Godina
2016

Stranica
27

Mentor
Janječić, Zlatko

Ključne riječi
hranidba, tov kunića, kvaliteta mesa
(nutrition, rabbits fattening, meat quality)

Sažetak
U tovu kunića koriste se razne metode i vrste hranidbe kako bi se postigli što bolji proizvodni rezultati. Najbitniji faktor u tovu kunića jest hranidba. Hranidba tovnih kunića zasniva se na omjeru proteina i energije u obroku, omjer mora biti konstantan i optimalan kako bi regulirao apetit i davao zadovoljavajuće rezultate. Posljednjih godina posebna pažnja posvetila se proučavanju hranjivih tvari i njihovog dodatka stočnoj hrani, te pronalasku novih alternativnih sastojaka, sve u svrhu poboljšanja kvalitete mesa i utjecanja na organoleptička svojstva mesa. Cilj ovog rada bio je napraviti pregled hranjivih tvari i krmiva koja se koriste u tovu kunića, te njihov utjecaj na kuniće i konačan produkt, meso. Meso, kao glavni proizvod proizvodnje kunića, dragocjen je protein u ljudskoj prehrani iz tog razloga napisani su mnogobrojni literaturni radovi, i napravljena mnoga istraživanja na temu poboljšanja kvalitete i karakteristika mesa. Glavni čimbenik jest hranidba. Pravilna i potpuna hranidba, obogaćena dodacima, djeluje pozitivno na zdravlje, konverziju hrane i ostvaruje veće dnevne priraste kunića u tovu i ima velik utjecaj na organoleptička svojstva mesa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Zlatko Janječić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lugarić, Nikolina
Utjecaj hranidbenog tretmana na proizvodne pokazatelje tovnih kunića, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Lugarić, N. (2016) 'Utjecaj hranidbenog tretmana na proizvodne pokazatelje tovnih kunića', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lugari\'{c}, Nikolina}, year = {2016}, pages = {27}, keywords = {hranidba, tov kuni\'{c}a, kvaliteta mesa}, title = {Utjecaj hranidbenog tretmana na proizvodne pokazatelje tovnih kuni\'{c}a}, keyword = {hranidba, tov kuni\'{c}a, kvaliteta mesa}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lugari\'{c}, Nikolina}, year = {2016}, pages = {27}, keywords = {nutrition, rabbits fattening, meat quality}, title = {Influence of nutrition treatment on production indicators of rabbits}, keyword = {nutrition, rabbits fattening, meat quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font