Pregled bibliografske jedinice broj: 897946
Održavanje higijenskih uvjeta u mini mljekari
Održavanje higijenskih uvjeta u mini mljekari, 2017. (popularni rad).
CROSBI ID: 897946 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Održavanje higijenskih uvjeta u mini mljekari
(Maintaining hygiene conditions in mini dairies)
Autori
Dolenčić Špehar, Iva
Izvornik
Gospodarski list
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2017
Ključne riječi
mlijeko ; sanitacija ; kontaminacija
(milk ; sanitation ; contamination)
Sažetak
Redovito provođenje postupaka kojima se održavaju higijenski uvjeti postupcima sanitacije neophodno je u proizvodnji i preradi mlijeka. Sanitacija obuhvaća postupke dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije koji započinju još za vrijeme mužnje i traju do onog trenutka kada proizvod bude u rukama potrošača. U tom smislu, subjekti u poslovanju s hranom dužni su uspostaviti, provoditi i održavati sustave i postupke temeljene na načelima HACCP sustava dok je cilj vodiča za dobru praksu poticanje primjene odgovarajuće higijenske prakse na razini poljoprivrednoga gospodarstva.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)