Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 897072

Analiza i sprječavanje bacanja hrane prilikom obavljanja ugostiteljske djelatnosti


Cuglin, Ana-Maria
Analiza i sprječavanje bacanja hrane prilikom obavljanja ugostiteljske djelatnosti, 2016., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 897072 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza i sprječavanje bacanja hrane prilikom obavljanja ugostiteljske djelatnosti
(Preventing food waste in the hospitality industry)

Autori
Cuglin, Ana-Maria

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Ekonomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
26.09

Godina
2016

Stranica
56

Mentor
Petljak, Kristina

Ključne riječi
ugostiteljska djelatnost ; bacanje hrane ; lanac opskrbe hranom ; restorani ; metode sprječavanja bacanja hrane
(hospitality industry ; food waste ; food supply chain ; restaurants ; prevention methods of the food waste)

Sažetak
Rad 'Sprječavanje bacanja hrane prilikom obavljanja ugostiteljske djelatnosti' analizira aktualnu temu, bacanja hrane na kraju lanca opskrbe hranom. Tema je to koja je vrlo aktualna, te je postala sve veći globalni problem. Današnji lanci opskrbe hranom postaju sve kompleksniji te je sve veći izazov za sve sudionike lanca, kako isporučiti odgovarajuće količine hrane, u odgovarajuće vrijeme uz što manje nepotrebno bacanje hrane. Cilj rada jest istražiti područje bacanja hrane u ugostiteljskoj industriji, na primjeru restorana. Za potrebe rada provedeno je eksplorativno istraživanje putem anonimnog anketnog upitnika na uzorku od 20 restorana. Rezultati su pokazali kako su restorani upoznati sa aktualnom temom, odnosno bacanjem hrane te kako se najviše hrane baca u fazi pripreme jela (prije nego što je hrana servirana gostu na stol). Postoji sve veća zabrinutost restorana u vezi otpada, međutim recikliranje ili doniranje hrane još uvijek nije postalo dio prakse restorana. Postoji potreba za osvješćivanjem zaposlenih, ali i samih gostiju da se sve veće količine hrane bacaju što se uz određene načine i metode može spriječiti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija

Napomena
Diplomski rad, Sveučilišni diplomski studij Poslovne ekonomije, smjer Trgovina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Ekonomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Kristina Petljak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Cuglin, Ana-Maria
Analiza i sprječavanje bacanja hrane prilikom obavljanja ugostiteljske djelatnosti, 2016., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Zagreb
Cuglin, A. (2016) 'Analiza i sprječavanje bacanja hrane prilikom obavljanja ugostiteljske djelatnosti', diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Cuglin, Ana-Maria}, year = {2016}, pages = {56}, keywords = {ugostiteljska djelatnost, bacanje hrane, lanac opskrbe hranom, restorani, metode sprje\v{c}avanja bacanja hrane}, title = {Analiza i sprje\v{c}avanje bacanja hrane prilikom obavljanja ugostiteljske djelatnosti}, keyword = {ugostiteljska djelatnost, bacanje hrane, lanac opskrbe hranom, restorani, metode sprje\v{c}avanja bacanja hrane}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Cuglin, Ana-Maria}, year = {2016}, pages = {56}, keywords = {hospitality industry, food waste, food supply chain, restaurants, prevention methods of the food waste}, title = {Preventing food waste in the hospitality industry}, keyword = {hospitality industry, food waste, food supply chain, restaurants, prevention methods of the food waste}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font