Pregled bibliografske jedinice broj: 894918
Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda
Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda, 2017., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 894918 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda
(Effect of low temperatures and length of storage on fruit quality of sweet cherry)
Autori
Dražina, Zvonimir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
28.09
Godina
2017
Stranica
37
Mentor
Fruk, Goran
Ključne riječi
trešnje, čuvanje, temperatura čuvanja, duljina čuvanja, koštićavo voće
(sweet cherry, storage, storage temperature, length of storage, stone fruit)
Sažetak
U ovom diplomskom radu istraživan je utjecaj temperature (0°C i 5°C) i utjecaj duljine čuvanja (2 i 3 tjedna) na kakvoću plodova trešnje uzgojenih 2016. godine u području zaleđa Zadra u mjestu Pristeg. Plodovi su čuvani u hladnjači s normalnom atmosferom na Zavodu voćarstva Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Parametri kakvoće (masa, tvrdoća, boja, indeks peteljke, broj smežuranih, i trulih plodova, ukupne kiseline, topljiva suha tvar) su izmjereni prije i poslije čuvanja. Temperatura je utjecala na vrijednosti za kalo, tvrdoću, topljivu suhu tvar, kiselinu i boju dok je duljina čuvanja imala utjecaj na više parametara kakvoće.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)