Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 894918

Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda


Dražina, Zvonimir
Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda, 2017., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 894918 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda
(Effect of low temperatures and length of storage on fruit quality of sweet cherry)

Autori
Dražina, Zvonimir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
28.09

Godina
2017

Stranica
37

Mentor
Fruk, Goran

Ključne riječi
trešnje, čuvanje, temperatura čuvanja, duljina čuvanja, koštićavo voće
(sweet cherry, storage, storage temperature, length of storage, stone fruit)

Sažetak
U ovom diplomskom radu istraživan je utjecaj temperature (0°C i 5°C) i utjecaj duljine čuvanja (2 i 3 tjedna) na kakvoću plodova trešnje uzgojenih 2016. godine u području zaleđa Zadra u mjestu Pristeg. Plodovi su čuvani u hladnjači s normalnom atmosferom na Zavodu voćarstva Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Parametri kakvoće (masa, tvrdoća, boja, indeks peteljke, broj smežuranih, i trulih plodova, ukupne kiseline, topljiva suha tvar) su izmjereni prije i poslije čuvanja. Temperatura je utjecala na vrijednosti za kalo, tvrdoću, topljivu suhu tvar, kiselinu i boju dok je duljina čuvanja imala utjecaj na više parametara kakvoće.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Goran Fruk (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dražina, Zvonimir
Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda, 2017., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Dražina, Z. (2017) 'Utjecaj temperature i duljine čuvanja plodova trešnje na niskoj temperaturi na kakvoću ploda', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Dra\v{z}ina, Zvonimir}, year = {2017}, pages = {37}, keywords = {tre\v{s}nje, \v{c}uvanje, temperatura \v{c}uvanja, duljina \v{c}uvanja, ko\v{s}ti\'{c}avo vo\'{c}e}, title = {Utjecaj temperature i duljine \v{c}uvanja plodova tre\v{s}nje na niskoj temperaturi na kakvo\'{c}u ploda}, keyword = {tre\v{s}nje, \v{c}uvanje, temperatura \v{c}uvanja, duljina \v{c}uvanja, ko\v{s}ti\'{c}avo vo\'{c}e}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Dra\v{z}ina, Zvonimir}, year = {2017}, pages = {37}, keywords = {sweet cherry, storage, storage temperature, length of storage, stone fruit}, title = {Effect of low temperatures and length of storage on fruit quality of sweet cherry}, keyword = {sweet cherry, storage, storage temperature, length of storage, stone fruit}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font