Pregled bibliografske jedinice broj: 894125
Utjecaj roka pripreme tla za sjetvu na zakorovljenost usjeva soje
Utjecaj roka pripreme tla za sjetvu na zakorovljenost usjeva soje, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 894125 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj roka pripreme tla za sjetvu na zakorovljenost usjeva soje
(The influence of soili preparation time for sowing on weed infestation soybean)
Autori
Jakin, Kristina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
22.09
Godina
2017
Stranica
15
Mentor
Barić, Klara
Neposredni voditelj
Lakić, Josip
Ključne riječi
priprema tla za sjetvu, distribucija korova, dinamika nicanja, soja
(the soil preparation, weed distribution, dynamics of germination, soybean)
Sažetak
U sustavu integrirane biljne proizvodnje integrirani pristup suzbijanja korova podrazumijeva davanje prednosti nekemijskim mjerama borbe. U ovom smislu, agrotehničke mjere imaju znatne potencijalne mogućnosti. U radu će biti istražen utjecaj roka pripreme tla za sjetvu na zakorovljenost usjeva soje. Istraživanje će imati tri tretmana (1.) priprema tla 14 dana prije sjetve, 2.) priprema tla na dan sjetve i 3.) priprema tla 14 dana prije sjetve i pripremu tla i na dan sjetve). Istraživani parametri bit će: vrsta, broj jedinki i nadzemna masa korova po jedinici površine te nadzemna masa soje
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb