Pregled bibliografske jedinice broj: 890921
VAŽNOST POVEĆANJA PRAKTIČNOG ZNANJA MALIH PROIZVOĐAČA SIRA U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI
VAŽNOST POVEĆANJA PRAKTIČNOG ZNANJA MALIH PROIZVOĐAČA SIRA U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI // 12th INTERNATIONAL CONFERENCE MANAGEMENT AND SAFETY M&S 2017 / Taradi, Josip (ur.).
Mostar, Bosna i Hercegovina; Neum, Bosna i Hercegovina: Hrvatsko društvo inženjera sigurnosti, 2017. str. 453-460 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 890921 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
VAŽNOST POVEĆANJA PRAKTIČNOG ZNANJA MALIH PROIZVOĐAČA SIRA U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI
(THE IMPORTANCE OF INCREASING PRACTICAL KNOWLEDGE OF SMALL CHEESE MAKERS IN KARLOVAC COUNTY)
Autori
Pavić, Kornelija ; Blažić, Marijana ; Petračić, Mateja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
12th INTERNATIONAL CONFERENCE MANAGEMENT AND SAFETY M&S 2017
/ Taradi, Josip - : Hrvatsko društvo inženjera sigurnosti, 2017, 453-460
ISBN
978-953-58000-6-4
Skup
12th INTERNATIONAL CONFERENCE MANAGEMENT AND SAFETY M&S 2017
Mjesto i datum
Mostar, Bosna i Hercegovina; Neum, Bosna i Hercegovina, 09.06.2017. - 10.06.2017
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
agroturizam, mali sirari, primjeri dobre prakse
(agrotourism, examples of good practice, small cheese makers)
Sažetak
Cilj rada je utvrditi potrebu za unaprijeđenje osposobljenosti za rad malih proizvođača sira Karlovačke županije. Proizvođači su prošli radionicu za zanimanje mljekar/ica – sirar/ica, međutim, ista im je poslužila kao temeljna pretpostavka za postepeno uvođenje u zanimanje mljekar/ica – sirar/ica. Radi veće spremnosti i osposobljenosti za (samo)zapošljavanje, potrebno je uvođenje nove razine znanja u praksi koje bi se postiglo primjerima dobre prakse iz Austrije i Slovenije te polaganjem tečaja za degustatore sira. Osim unaprijeđenja praktičnog znanja i vještina, kroz rad će se prikazati važnost zaokružene ponude na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na primjeru agroturizma, kojim se želi osigurati višefunkcionalni gospodarski razvoj ruralnih područja. Podaci izneseni u radu prikupljeni su proučavanjem i analiziranjem različitih knjiga, članaka te internetskih stranica, korištene su opće znanstvene metode dedukcije i analize za interpretaciju sekundarnih izvora podataka. Sekundarni podaci prikupljani su iz službenih statističkih izvještaja, znanstvenih i stručnih članaka domaćih i stranih autora te sa relevantnih internetskih stranica.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu