Pregled bibliografske jedinice broj: 88465
Količina i kakvoća glutena kao mjerilo kakvoće pšeničnog brašna
Količina i kakvoća glutena kao mjerilo kakvoće pšeničnog brašna // Food technology and biotechnology, 4 (2001), 39; 353-361 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 88465 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Količina i kakvoća glutena kao mjerilo kakvoće pšeničnog brašna
(Gluten as a standard of wheat flour quality)
Autori
Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tušak, Dubravka ; Petrović, Biserka ; Đugum, Jelena
Izvornik
Food technology and biotechnology (1330-9862) 4
(2001), 39;
353-361
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
pšenica; brašno; gluten indeks; fizikalna svojstva tijesta
(wheat; flour; gluten index; physical dough properties)
Sažetak
Količina i kakvoća glutena su osnovni pokazatelji kakvoće pšeničnog brašna. Metoda određivanja glutenskog indeksa je ralativno novi postupak za određivanje količine i kakvoće glutena u pšeničnoj krupici i brašnu. U ovom su radu prikazane vrijednosti glutenskog indeksa u brašnima najvažnijih hrvatskih sorta pšenice.
Izvorni jezik
Engleski
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Current Contents Connect (CCC)
- Web of Science Core Collection (WoSCC)
- SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- -