Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 88465

Količina i kakvoća glutena kao mjerilo kakvoće pšeničnog brašna


Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tušak, Dubravka; Petrović, Biserka; Đugum, Jelena
Količina i kakvoća glutena kao mjerilo kakvoće pšeničnog brašna // Food technology and biotechnology, 4 (2001), 39; 353-361 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 88465 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Količina i kakvoća glutena kao mjerilo kakvoće pšeničnog brašna
(Gluten as a standard of wheat flour quality)

Autori
Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tušak, Dubravka ; Petrović, Biserka ; Đugum, Jelena

Izvornik
Food technology and biotechnology (1330-9862) 4 (2001), 39; 353-361

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
pšenica; brašno; gluten indeks; fizikalna svojstva tijesta
(wheat; flour; gluten index; physical dough properties)

Sažetak
Količina i kakvoća glutena su osnovni pokazatelji kakvoće pšeničnog brašna. Metoda određivanja glutenskog indeksa je ralativno novi postupak za određivanje količine i kakvoće glutena u pšeničnoj krupici i brašnu. U ovom su radu prikazane vrijednosti glutenskog indeksa u brašnima najvažnijih hrvatskih sorta pšenice.

Izvorni jezik
Engleski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058202

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Karlović (autor)

Avatar Url Duška Ćurić (autor)

Avatar Url Jelena Đugum (autor)

Avatar Url Dubravka Tušak (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tušak, Dubravka; Petrović, Biserka; Đugum, Jelena
Količina i kakvoća glutena kao mjerilo kakvoće pšeničnog brašna // Food technology and biotechnology, 4 (2001), 39; 353-361 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
Ćurić, D., Karlović, D., Tušak, D., Petrović, B. & Đugum, J. (2001) Količina i kakvoća glutena kao mjerilo kakvoće pšeničnog brašna. Food technology and biotechnology, 4 (39), 353-361.
@article{article, author = {\'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka and Karlovi\'{c}, Damir and Tu\v{s}ak, Dubravka and Petrovi\'{c}, Biserka and \DJugum, Jelena}, year = {2001}, pages = {353-361}, keywords = {p\v{s}enica, bra\v{s}no, gluten indeks, fizikalna svojstva tijesta}, journal = {Food technology and biotechnology}, volume = {4}, number = {39}, issn = {1330-9862}, title = {Koli\v{c}ina i kakvo\'{c}a glutena kao mjerilo kakvo\'{c}e p\v{s}eni\v{c}nog bra\v{s}na}, keyword = {p\v{s}enica, bra\v{s}no, gluten indeks, fizikalna svojstva tijesta} }
@article{article, author = {\'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka and Karlovi\'{c}, Damir and Tu\v{s}ak, Dubravka and Petrovi\'{c}, Biserka and \DJugum, Jelena}, year = {2001}, pages = {353-361}, keywords = {wheat, flour, gluten index, physical dough properties}, journal = {Food technology and biotechnology}, volume = {4}, number = {39}, issn = {1330-9862}, title = {Gluten as a standard of wheat flour quality}, keyword = {wheat, flour, gluten index, physical dough properties} }

Časopis indeksira:


  • Current Contents Connect (CCC)
  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI


Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • -





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font