Pregled bibliografske jedinice broj: 88223
Prehrambene tradicije
Prehrambene tradicije // Hrvatska tradicijska kultura na razmeđu svjetova i epoha / Vitez, Zorica ; Muraj, Aleksandra (ur.).
Zagreb: Barbat ; Galerija Klovićevi dvori ; Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF), 2001. str. 295-307
CROSBI ID: 88223 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehrambene tradicije
(Traditional nourishment)
Autori
Muraj, Aleksandra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni
Knjiga
Hrvatska tradicijska kultura na razmeđu svjetova i epoha
Urednik/ci
Vitez, Zorica ; Muraj, Aleksandra
Izdavač
Barbat ; Galerija Klovićevi dvori ; Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF)
Grad
Zagreb
Godina
2001
Raspon stranica
295-307
ISBN
953-181-034-6
Ključne riječi
tradicijska prehrana, Hrvatska
(traditional nourishment, Croatia)
Sažetak
Iz seljačkog kulinarstva kakvo je prevladavalo u četiri hrvatska kulturno-geografska područja, a bilo je u primjeni u razdoblju od kraja 19. do sredine 20. st., predočeni su kulinarski postupci i uredjaji te ona svakodnevna i blagdanska jela koja su etnološki relevantna.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Etnologija i antropologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
01890101
Ustanove:
Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb
Profili:
Aleksandra Muraj
(autor)