Pregled bibliografske jedinice broj: 882133
"Tehnološke greške u proizvodnji Slavonskog kulena"
"Tehnološke greške u proizvodnji Slavonskog kulena" // Sajam kulena u Otoku
Otok, Hrvatska, 2017. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
CROSBI ID: 882133 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
"Tehnološke greške u proizvodnji Slavonskog kulena"
(Technological mistakes in the production of Slavonian kulen)
Autori
Kovačević, Dragan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni
Skup
Sajam kulena u Otoku
Mjesto i datum
Otok, Hrvatska, 24.06.2017. - 25.06.2017
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
Slavonski kulen, standardizacija kvalitete, senzorska svojstva
(Slavonian kulen, standardization of quality, sensory properties)
Sažetak
U radu su prezentirane najčešće greške u proizvodnji Slavonskog kulena koje su vezane uz sirovinu, recepturu te tehnološke procese i metode konzerviranja, kao što su npr. tamni rub kore koaguliranih proteina, površinska plijesan, pukotine i šupljine, crne točke u presjeku i dr.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija