Pregled bibliografske jedinice broj: 876695
PROIZVODNJA PAŠTETE OD JANJEĆEG MESA
PROIZVODNJA PAŠTETE OD JANJEĆEG MESA // Šesti veterinarski kongres s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2016. str. 573-578 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
CROSBI ID: 876695 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
PROIZVODNJA PAŠTETE OD JANJEĆEG MESA
(LAMB MEAT PATE PRODUCTION)
Autori
Barbić, Fabijan ; Kozačinski, Lidija ; Njari, Bela ; Šimpraga, Miljenko ; Shek-Vugrovečki, Ana ; Cvrtila, Željka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo
Izvornik
Šesti veterinarski kongres s međunarodnim sudjelovanjem
/ - Zagreb : Hrvatska veterinarska komora, 2016, 573-578
Skup
6. Hrvatski Veterinarski Kongres
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 26.-29. listopada
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
janjeće meso, pašteta
(lamb, pate)
Sažetak
Cilj ovog rada bio je opisati tehnološki proces proizvodnje paštete od janjećeg mesa te ocijeniti njezina senzorna svojstva. Kako na tržištu takav proizvod nije uobičajen, njegova proizvodnja bila bi dopuna asortimanu koji bi, uz atribut alternativnog proizvoda, mogao zadovoljiti potražnju zahtjevnijih potrošača. Također, kada bi se proizvodnja janjeće paštete, vezala uz sirovinsku bazu koja potječe od uzgoja creske janjetine, mogli bismo govoriti o delikatesnom proizvodu i proizvodnji koja se prilagođava zahtjevima tržišta, imajući u vidu pritiske konkurencije.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Profili:
Lidija Kozačinski
(autor)
Bela Njari
(autor)
Miljenko Šimpraga
(autor)
Ana Shek-Vugrovečki
(autor)
Željka Cvrtila
(autor)