Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 876695

PROIZVODNJA PAŠTETE OD JANJEĆEG MESA


Barbić, Fabijan; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Šimpraga, Miljenko; Shek-Vugrovečki, Ana; Cvrtila, Željka
PROIZVODNJA PAŠTETE OD JANJEĆEG MESA // Šesti veterinarski kongres s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2016. str. 573-578 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)


CROSBI ID: 876695 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PROIZVODNJA PAŠTETE OD JANJEĆEG MESA
(LAMB MEAT PATE PRODUCTION)

Autori
Barbić, Fabijan ; Kozačinski, Lidija ; Njari, Bela ; Šimpraga, Miljenko ; Shek-Vugrovečki, Ana ; Cvrtila, Željka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo

Izvornik
Šesti veterinarski kongres s međunarodnim sudjelovanjem / - Zagreb : Hrvatska veterinarska komora, 2016, 573-578

Skup
6. Hrvatski Veterinarski Kongres

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 26.-29. listopada

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
janjeće meso, pašteta
(lamb, pate)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je opisati tehnološki proces proizvodnje paštete od janjećeg mesa te ocijeniti njezina senzorna svojstva. Kako na tržištu takav proizvod nije uobičajen, njegova proizvodnja bila bi dopuna asortimanu koji bi, uz atribut alternativnog proizvoda, mogao zadovoljiti potražnju zahtjevnijih potrošača. Također, kada bi se proizvodnja janjeće paštete, vezala uz sirovinsku bazu koja potječe od uzgoja creske janjetine, mogli bismo govoriti o delikatesnom proizvodu i proizvodnji koja se prilagođava zahtjevima tržišta, imajući u vidu pritiske konkurencije.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Barbić, Fabijan; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Šimpraga, Miljenko; Shek-Vugrovečki, Ana; Cvrtila, Željka
PROIZVODNJA PAŠTETE OD JANJEĆEG MESA // Šesti veterinarski kongres s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2016. str. 573-578 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
Barbić, F., Kozačinski, L., Njari, B., Šimpraga, M., Shek-Vugrovečki, A. & Cvrtila, Ž. (2016) PROIZVODNJA PAŠTETE OD JANJEĆEG MESA. U: Šesti veterinarski kongres s međunarodnim sudjelovanjem.
@article{article, author = {Barbi\'{c}, Fabijan and Koza\v{c}inski, Lidija and Njari, Bela and \v{S}impraga, Miljenko and Shek-Vugrove\v{c}ki, Ana and Cvrtila, \v{Z}eljka}, year = {2016}, pages = {573-578}, keywords = {janje\'{c}e meso, pa\v{s}teta}, title = {PROIZVODNJA PA\v{S}TETE OD JANJE\'{C}EG MESA}, keyword = {janje\'{c}e meso, pa\v{s}teta}, publisher = {Hrvatska veterinarska komora}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Barbi\'{c}, Fabijan and Koza\v{c}inski, Lidija and Njari, Bela and \v{S}impraga, Miljenko and Shek-Vugrove\v{c}ki, Ana and Cvrtila, \v{Z}eljka}, year = {2016}, pages = {573-578}, keywords = {lamb, pate}, title = {LAMB MEAT PATE PRODUCTION}, keyword = {lamb, pate}, publisher = {Hrvatska veterinarska komora}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font