Pregled bibliografske jedinice broj: 872012
Kvalitetno tržište goveđeg mesa u Republici Hrvatskoj kao posljedica ekološke proizvodnje
Kvalitetno tržište goveđeg mesa u Republici Hrvatskoj kao posljedica ekološke proizvodnje // Zbornik radova XL. znanstvenog skupa agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Kovačević, Vlado i Jovanovac, Sonja (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 127-128 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
CROSBI ID: 872012 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvalitetno tržište goveđeg mesa u Republici
Hrvatskoj kao posljedica ekološke proizvodnje
(Impact of ecological production on quality of beef
market in Republic of Croatia)
Autori
Tolušić, Zdravko ; Rimac, Damir ; Mijić, Pero
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo
Izvornik
Zbornik radova XL. znanstvenog skupa agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
/ Kovačević, Vlado i Jovanovac, Sonja - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005, 127-128
ISBN
953-6331-31-4
Skup
XL. znanstveni skup agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 15.02.2005. - 18.02.2005
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
goveđe meso ; tržište ; ekološka proizvodnja
(beef ; market ; ecological production)
Sažetak
Svjedoci smo svakodnevnih napora koji se događaju u RH s ciljem ubrzanja pristupa jedinstvenom tržištu poljoprivrednih proizvoda, s krajnjim ciljem pristupa RH Europskoj uniji kao punopravne članice. Stalnom veterinarskom kontrolom u Hrvatskoj do sada nije utvrđen ni jedan slučaj GSE, što je svrstava u zemlje ekološke proizvodnje i potrošnje goveđeg mesa. Anketa je pokazala da 96, 8 % ispitanika konzumira govedinu u svakodnevnoj prehrani. Analizom varijance je utvrđena signifikantna razlika između tri analizirane županije (F=7, 27**) u potrošnji govedine. Tukey HSD testom (P<0, 05) je utvrđeno da je u županiji broj 2 u odnosu na 1 i 3 potrošnja goveđeg mesa najveća.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek