Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 872012

Kvalitetno tržište goveđeg mesa u Republici Hrvatskoj kao posljedica ekološke proizvodnje


Tolušić, Zdravko; Rimac, Damir; Mijić, Pero
Kvalitetno tržište goveđeg mesa u Republici Hrvatskoj kao posljedica ekološke proizvodnje // Zbornik radova XL. znanstvenog skupa agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Kovačević, Vlado i Jovanovac, Sonja (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 127-128 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)


CROSBI ID: 872012 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvalitetno tržište goveđeg mesa u Republici Hrvatskoj kao posljedica ekološke proizvodnje
(Impact of ecological production on quality of beef market in Republic of Croatia)

Autori
Tolušić, Zdravko ; Rimac, Damir ; Mijić, Pero

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo

Izvornik
Zbornik radova XL. znanstvenog skupa agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Kovačević, Vlado i Jovanovac, Sonja - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005, 127-128

ISBN
953-6331-31-4

Skup
XL. znanstveni skup agronoma s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 15.02.2005. - 18.02.2005

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
goveđe meso ; tržište ; ekološka proizvodnja
(beef ; market ; ecological production)

Sažetak
Svjedoci smo svakodnevnih napora koji se događaju u RH s ciljem ubrzanja pristupa jedinstvenom tržištu poljoprivrednih proizvoda, s krajnjim ciljem pristupa RH Europskoj uniji kao punopravne članice. Stalnom veterinarskom kontrolom u Hrvatskoj do sada nije utvrđen ni jedan slučaj GSE, što je svrstava u zemlje ekološke proizvodnje i potrošnje goveđeg mesa. Anketa je pokazala da 96, 8 % ispitanika konzumira govedinu u svakodnevnoj prehrani. Analizom varijance je utvrđena signifikantna razlika između tri analizirane županije (F=7, 27**) u potrošnji govedine. Tukey HSD testom (P<0, 05) je utvrđeno da je u županiji broj 2 u odnosu na 1 i 3 potrošnja goveđeg mesa najveća.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Damir Rimac (autor)

Avatar Url Pero Mijić (autor)

Avatar Url Zdravko Tolušić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tolušić, Zdravko; Rimac, Damir; Mijić, Pero
Kvalitetno tržište goveđeg mesa u Republici Hrvatskoj kao posljedica ekološke proizvodnje // Zbornik radova XL. znanstvenog skupa agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Kovačević, Vlado i Jovanovac, Sonja (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 127-128 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
Tolušić, Z., Rimac, D. & Mijić, P. (2005) Kvalitetno tržište goveđeg mesa u Republici Hrvatskoj kao posljedica ekološke proizvodnje. U: Kovačević, Vlado i Jovanovac, Sonja (ur.)Zbornik radova XL. znanstvenog skupa agronoma s međunarodnim sudjelovanjem.
@article{article, author = {Tolu\v{s}i\'{c}, Zdravko and Rimac, Damir and Miji\'{c}, Pero}, year = {2005}, pages = {127-128}, keywords = {gove\dje meso, tr\v{z}i\v{s}te, ekolo\v{s}ka proizvodnja}, isbn = {953-6331-31-4}, title = {Kvalitetno tr\v{z}i\v{s}te gove\djeg mesa u Republici Hrvatskoj kao posljedica ekolo\v{s}ke proizvodnje}, keyword = {gove\dje meso, tr\v{z}i\v{s}te, ekolo\v{s}ka proizvodnja}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, author = {Tolu\v{s}i\'{c}, Zdravko and Rimac, Damir and Miji\'{c}, Pero}, year = {2005}, pages = {127-128}, keywords = {beef, market, ecological production}, isbn = {953-6331-31-4}, title = {Impact of ecological production on quality of beef market in Republic of Croatia}, keyword = {beef, market, ecological production}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font