Pregled bibliografske jedinice broj: 86857
Optimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka
Optimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 86857 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Optimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka
(Optimization of production of Feta and Domiati type cheese made of goat milk)
Autori
Drgalić, Ida
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
30.11
Godina
2001
Stranica
59
Mentor
Tratnik, Ljubica
Neposredni voditelj
Tratnik, Ljubica
Ključne riječi
kozje mlijeko; Feta; Domiati
(Goat milk; Feta; Domiati)
Sažetak
Cilj ovog rada bio je optimiranje proizvodnje sireva tipa Feta i Domiati iz kozjeg mlijeka. Razlike u proizvodnji sireva bazirale su se na dodatku ili izuzimanju limunske kiseline i kalcijevog klorida u kozje mlijeko. Sirevi tipa Feta imali su više izražen okus gorčine, što i jest karakteristika ovih sireva, dok su sirevi tipa Domiati bili manje kiseli zbog prisustva natrijevog klorida. Svi sirevi bili su nakon 14 dana zrenja ocjenjeni kao dobri. Sirevi tipa Domiati (DB i DB2) ocjenjeni su kao najbolji.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058501
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ljubica Tratnik
(mentor)