Pregled bibliografske jedinice broj: 863367
Mikrobiološka održivost i kakvoća svježeg kravljeg sira
Mikrobiološka održivost i kakvoća svježeg kravljeg sira, 2013., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 863367 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mikrobiološka održivost i kakvoća svježeg kravljeg sira
(Microbiological shelf-life and quality of fresh cow cheese)
Autori
Pavišić, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
12.04
Godina
2013
Stranica
24
Mentor
Vesna Dobranić
Ključne riječi
svježi sir, mikrobiološka održivost
(fresh cheese, microbiological shelf-life)
Sažetak
Cilj rada bio je usporediti mikrobiološku kakvoću industrijski proizvedenih svježih sireva triju domaćih proizvođača.Određivane su aerobne mezofilne bakterije, kvasci i plijesni, bakterije mliječne kiseline, E. coli, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes i Salmonella spp. Dobiveni rezultati pokazuju očekivana odstupanja u mikrobiološkoj kakvoći svježih sireva različitih proizvođača.
Izvorni jezik
Hrvatski