Pregled bibliografske jedinice broj: 858033
Food-associated carcinogenesis- a review
Food-associated carcinogenesis- a review // Food Toxicology / Bagchi, Debasis ; Swaroop, Anand (ur.).
Boca Raton (FL): CRC Press ; Taylor & Francis, 2017. str. 35-55
CROSBI ID: 858033 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Food-associated carcinogenesis- a review
Autori
Gall Trošelj, Koraljka ; Gueraud, Francoise ; Matijević Glavan, Tanja ; Fabrice, Pierre ; Žarković, Neven
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, pregledni
Knjiga
Food Toxicology
Urednik/ci
Bagchi, Debasis ; Swaroop, Anand
Izdavač
CRC Press ; Taylor & Francis
Grad
Boca Raton (FL)
Godina
2017
Raspon stranica
35-55
ISBN
9781498708746
Ključne riječi
food ; cancer ; risk ; lipid peroxidation ; curcumin
Sažetak
Ovo poglavlje je pregled najnovijih otkrića o utjecaju hrane na temeljne molekularno-genetičke procese koji mogu potaknuti zloćudnu preobrazbu.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Institut "Ruđer Bošković", Zagreb