Pregled bibliografske jedinice broj: 856101
Antioksidacijsko djelovanje bučinog ulja mjereno metodom ESR
Antioksidacijsko djelovanje bučinog ulja mjereno metodom ESR // 11. Bučijada, prezentacija rezultata projekta "Prehrambene i zdravstvene tvrdnje za bučino ulje"
Ivanić Grad, Hrvatska, 2015. (pozvano predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
CROSBI ID: 856101 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Antioksidacijsko djelovanje bučinog ulja mjereno metodom ESR
(Antioxidant activity of pumpkins seed oil measured by ESR)
Autori
Valić, Srećko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni
Skup
11. Bučijada, prezentacija rezultata projekta "Prehrambene i zdravstvene tvrdnje za bučino ulje"
Mjesto i datum
Ivanić Grad, Hrvatska, 17.10.2015
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
bučino ulje ; sastav ; prehrana ; zrdavlje
(pumpkin seed oil ; composition ; nutrition ; health)
Sažetak
Uspoređena je antioksidacijska aktivnost nekoliko vrsta bučinih ulja proizvedenih u Hrvatskoj i Austriji. Rezultati su pokazali da sva ulja pokazuju značajnu antioksidacijsku aktivnost koja se dovodi u korelaciju s ukupnim sadržajem tokoferola.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka,
Institut "Ruđer Bošković", Zagreb
Profili:
Srećko Valić
(autor)