Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 856101

Antioksidacijsko djelovanje bučinog ulja mjereno metodom ESR


Valić, Srećko
Antioksidacijsko djelovanje bučinog ulja mjereno metodom ESR // 11. Bučijada, prezentacija rezultata projekta "Prehrambene i zdravstvene tvrdnje za bučino ulje"
Ivanić Grad, Hrvatska, 2015. (pozvano predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)


CROSBI ID: 856101 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Antioksidacijsko djelovanje bučinog ulja mjereno metodom ESR
(Antioxidant activity of pumpkins seed oil measured by ESR)

Autori
Valić, Srećko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni

Skup
11. Bučijada, prezentacija rezultata projekta "Prehrambene i zdravstvene tvrdnje za bučino ulje"

Mjesto i datum
Ivanić Grad, Hrvatska, 17.10.2015

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
bučino ulje ; sastav ; prehrana ; zrdavlje
(pumpkin seed oil ; composition ; nutrition ; health)

Sažetak
Uspoređena je antioksidacijska aktivnost nekoliko vrsta bučinih ulja proizvedenih u Hrvatskoj i Austriji. Rezultati su pokazali da sva ulja pokazuju značajnu antioksidacijsku aktivnost koja se dovodi u korelaciju s ukupnim sadržajem tokoferola.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemija, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka,
Institut "Ruđer Bošković", Zagreb

Profili:

Avatar Url Srećko Valić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Valić, Srećko
Antioksidacijsko djelovanje bučinog ulja mjereno metodom ESR // 11. Bučijada, prezentacija rezultata projekta "Prehrambene i zdravstvene tvrdnje za bučino ulje"
Ivanić Grad, Hrvatska, 2015. (pozvano predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
Valić, S. (2015) Antioksidacijsko djelovanje bučinog ulja mjereno metodom ESR. U: 11. Bučijada, prezentacija rezultata projekta "Prehrambene i zdravstvene tvrdnje za bučino ulje".
@article{article, author = {Vali\'{c}, Sre\'{c}ko}, year = {2015}, keywords = {bu\v{c}ino ulje, sastav, prehrana, zrdavlje}, title = {Antioksidacijsko djelovanje bu\v{c}inog ulja mjereno metodom ESR}, keyword = {bu\v{c}ino ulje, sastav, prehrana, zrdavlje}, publisherplace = {Ivani\'{c} Grad, Hrvatska} }
@article{article, author = {Vali\'{c}, Sre\'{c}ko}, year = {2015}, keywords = {pumpkin seed oil, composition, nutrition, health}, title = {Antioxidant activity of pumpkins seed oil measured by ESR}, keyword = {pumpkin seed oil, composition, nutrition, health}, publisherplace = {Ivani\'{c} Grad, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font