Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 854645

Kakvoća i mikrobiološka ispravnost kuhanog sira


Salopek, Leo
Kakvoća i mikrobiološka ispravnost kuhanog sira, 2016., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 854645 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća i mikrobiološka ispravnost kuhanog sira
(Quality and microbilogical correctness of cooked cheese)

Autori
Salopek, Leo

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.12

Godina
2016

Stranica
42

Mentor
Cvrtila, Željka ; Kozačinski, Lidija

Ključne riječi
sirovo mlijeko ; kuhani sir ; kakvoća ; mikrobiološka ispravnost ; održivost
(raw milk ; cooked cheese ; quality ; microbiological safety ; susitinability)

Sažetak
Kuhani sir je vrlo čest proizvod koji se dobiva od sirovog mlijeka. Cilj rada je bio odrediti kemijski i mikrobiološki sastav svježeg sirovog mlijeka i njegov utjecaj na senzorička, kemijska i mikrobiološka svojstva kuhanih sireva. Istraživanjem smo dokazali razlike u senzoričkim, kemijskim i mikrobiološkim parametrima između dva gospodarstva. Kemijskom analizom smo sireve klasificirali u skupinu polutvrdih punomasnih sireva. Mikrobiološkom analizom smo ustanovili nesukladnosti na „gospodarstvu A“ gdje je utvrđen povećan broj koagulaza pozitivnih stafilokoka, te kvasaca i plijesni u pretraženim sirevima prvog dana ali i nakon sedam dana pohrane u hladnjaku. Mikrobiološka kakvoća utjecala je na održivost sireva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Lidija Kozačinski (mentor)

Avatar Url Željka Cvrtila (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Salopek, Leo
Kakvoća i mikrobiološka ispravnost kuhanog sira, 2016., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
Salopek, L. (2016) 'Kakvoća i mikrobiološka ispravnost kuhanog sira', diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Salopek, Leo}, year = {2016}, pages = {42}, keywords = {sirovo mlijeko, kuhani sir, kakvo\'{c}a, mikrobiolo\v{s}ka ispravnost, odr\v{z}ivost}, title = {Kakvo\'{c}a i mikrobiolo\v{s}ka ispravnost kuhanog sira}, keyword = {sirovo mlijeko, kuhani sir, kakvo\'{c}a, mikrobiolo\v{s}ka ispravnost, odr\v{z}ivost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Salopek, Leo}, year = {2016}, pages = {42}, keywords = {raw milk, cooked cheese, quality, microbiological safety, susitinability}, title = {Quality and microbilogical correctness of cooked cheese}, keyword = {raw milk, cooked cheese, quality, microbiological safety, susitinability}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font