Pregled bibliografske jedinice broj: 85428
Zdravstveni aspekti n-3 masnih kiselina i njihovi prehrambeni izvori
Zdravstveni aspekti n-3 masnih kiselina i njihovi prehrambeni izvori // Skupština Društva kemičara i tehnologa
Osijek, Hrvatska, 2002. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 85428 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Zdravstveni aspekti n-3 masnih kiselina i njihovi prehrambeni izvori
(Healthy aspects of n-3 fatty acids and their dietary sources)
Autori
Primorac, Ljiljana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Skup
Skupština Društva kemičara i tehnologa
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 17.12.2002
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
masne kiseline; zdravlje; prehrambeni izvori
(fatty acids; health; dietary sources)
Sažetak
U predavanju je prikazana uloga n-3 i n-6 masnih kiselina u organizmu, kao i bolesti koje nastaju zbog poremećaja u unosu. Dane su preporuke za unos, te izbor namirnica kojima se preporuke mogu ostvariti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0113003
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Ljiljana Primorac
(autor)