Pregled bibliografske jedinice broj: 853491
Utjecaj transporta, privremenog smještaja i klaoničke obrade na kvalitetu mesa janjadi
Utjecaj transporta, privremenog smještaja i klaoničke obrade na kvalitetu mesa janjadi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 6; 531-536 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
CROSBI ID: 853491 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj transporta, privremenog smještaja i klaoničke obrade na kvalitetu mesa janjadi
(The impact of transport, temporary accommodation and slaughterhouse processing on the quality lambs meat)
Autori
Mikuš, Tomislav ; Cvrtila, Željka ; Njari, Bela ; Shek Vugrovečki, Ana ; Šimpraga, Miljenko ; Kozačinski, Lidija
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 18
(2016), 6;
531-536
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni
Ključne riječi
kvaliteta mesa janjadi ; dobrobit
(quality of lamb meat ; welfare)
Sažetak
Uzgoj janjadi za meso u Republici Hrvatskoj je tradicionalan način proizvodnje. Kako se ne bi narušila kvaliteta janjećeg mesa, potrebno je obratiti pažnju na dobrobit janjadi tijekom proizvodnje. U radu su prikazani utjecaji nekih postupaka prije (transport, stočni sajam) i tijekom klaoničke obrade na kvalitetu janjećeg mesa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb,
Veterinarski fakultet, Zagreb
Profili:
Lidija Kozačinski
(autor)
Tomislav Mikuš
(autor)
Bela Njari
(autor)
Miljenko Šimpraga
(autor)
Željka Cvrtila
(autor)
Ana Shek-Vugrovečki
(autor)