Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 849383

Utjecaj dodatka laktata na kvalitetu svježe mariniranog mesa


Medić, Helga, Horvat, Mirjana, Heigl, Mladen, Vidaček, Sanja, Marušić, Nives, Janči, Tibor
Utjecaj dodatka laktata na kvalitetu svježe mariniranog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 14 (2012), 2; 132-137 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 849383 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka laktata na kvalitetu svježe mariniranog mesa
(The effect of added lactates to quality of freshly marinated meat)

Autori
Medić, Helga, Horvat, Mirjana, Heigl, Mladen, Vidaček, Sanja, Marušić, Nives, Janči, Tibor

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 14 (2012), 2; 132-137

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
laktat; marinirano meso; organoleptička svojstva
(lactate; marinated meat; organoleptic characteristics)

Sažetak
U ovom radu istražen je utjecaj dodatka kalijevog i natrijevog laktata na organoleptička svojstva i kvalitetu mariniranog svježeg mesa. Ispitivanja su provedena na mariniranom svinjskom vratu i lopatici. Provedene su bakteriološke, fizikalno-kemijske analize i organoleptička ispitivanja. Dodatak laktata utjecao je na pH vrijednost, ukupan broj bakterija i organoleptička svojstva proizvoda, a nije utjecao na peroksidni broj te sastav masnih kiselina u uzorcima tijekom skladištenja. Dodatak laktata proizvodima od mariniranog mesa produžio im je rok uporabe, te je očuvao organoleptička svojstva proizvoda.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Medić, Helga, Horvat, Mirjana, Heigl, Mladen, Vidaček, Sanja, Marušić, Nives, Janči, Tibor
Utjecaj dodatka laktata na kvalitetu svježe mariniranog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 14 (2012), 2; 132-137 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Medić, Helga, Horvat, Mirjana, Heigl, Mladen, Vidaček, Sanja, Marušić, Nives, Janči, Tibor (2012) Utjecaj dodatka laktata na kvalitetu svježe mariniranog mesa. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 14 (2), 132-137.
@article{article, year = {2012}, pages = {132-137}, keywords = {laktat, marinirano meso, organolepti\v{c}ka svojstva}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {14}, number = {2}, issn = {1332-0025}, title = {Utjecaj dodatka laktata na kvalitetu svje\v{z}e mariniranog mesa}, keyword = {laktat, marinirano meso, organolepti\v{c}ka svojstva} }
@article{article, year = {2012}, pages = {132-137}, keywords = {lactate, marinated meat, organoleptic characteristics}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {14}, number = {2}, issn = {1332-0025}, title = {The effect of added lactates to quality of freshly marinated meat}, keyword = {lactate, marinated meat, organoleptic characteristics} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font