Pregled bibliografske jedinice broj: 849166
Kiselo tijesto statusni simbol ozbiljnog pekara
Kiselo tijesto statusni simbol ozbiljnog pekara // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 146 (2016), 6-8 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)
CROSBI ID: 849166 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kiselo tijesto statusni simbol ozbiljnog pekara
Autori
Novotni, Dubravka ; Čukelj, Nikolina ; Ćurić, Duška
Izvornik
Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu (1330-1977) 146
(2016);
6-8
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, osvrt, ostalo
Ključne riječi
kiselo tijesto; kruh
(sourdough; bread)
Sažetak
Bez obzira primjenjuje li se na tradicionalan ili industrijski način, kiselo tijesto kruhu daje specifičan okus, produljuje trajnost i poboljšava nutritivnu vrijednost. Iako je daleko od masovne primjene, čini se da mu je budućnost osigurana. Kiselo tijesto postaje statusni simbol ozbiljnog pekara.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb