Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 848697

Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana


Borošić, Josip; Cvjetković, Bogdan; Šimala, Mladen
Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana. Zagreb: Gospodarski list, 2016 (prirucnik)


CROSBI ID: 848697 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana
(Tomato, pepper and eggplant production)

Autori
Borošić, Josip ; Cvjetković, Bogdan ; Šimala, Mladen

Ostali urednici
Stupnišek, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna

Izdavač
Gospodarski list

Grad
Zagreb

Godina
2016

Stranica
96

ISBN
978-953-6824-32-8

Ključne riječi
rajčica ; paprika ; patlidžan ; uvjeti proizvodnje ; tehnologija uzgoja ; zaštita od bolesti i štetnika
(tomato ; sweet pepper ; eggplant ; production conditions ; cultivation methods ; disease and pest control)

Sažetak
Priručnik je prilagođen svima ; malim, srednjim, ali i velikim proizvođačima koji proizvode povrće na otvorenom i u zaštićenim prostorima. Uz značaj i biološka svojstva, poseban je naglasak stavljen na uvjete proizvodnje, potrebe za hranivima i gnojidbu, uzgoj presadnica, kao i sve mjere njege usjeva. Uz podrobne opise simptoma bolesti jednostavnije je odrediti uzročnika, a uz detaljnu biologiju i smjernice zaštite moguće je pravovremenom aplikacijom sredstava suzbiti bolesti ili ih svesti na najmanju moguću mjeru, te sprječiti njihovo daljnje širenje. Također, opisani su najčešći štetnici i štete koje uzrokuju, a uz poznavanje biologije i ekologije, brojnost godišnjih generacija štetnika i vremena njihove pojave, moguće ih je jednostavnije determinirati, te ih suzbiti sukladno uputama i savjetima iz priručnika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178033
178-1782133-2134 - Reakcija kultivara plodovitog povrća na sastav hranjive otopine (Borošić, Josip, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Bogdan Cvjetković (autor)

Avatar Url Mladen Šimala (autor)

Avatar Url Joisp Borošić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Borošić, Josip; Cvjetković, Bogdan; Šimala, Mladen
Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana. Zagreb: Gospodarski list, 2016 (prirucnik)
Borošić, J., Cvjetković, B. & Šimala, M. (2016) Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana. Zagreb, Gospodarski list.
@book{book, author = {Boro\v{s}i\'{c}, Josip and Cvjetkovi\'{c}, Bogdan and \v{S}imala, Mladen}, collectioneditor = {Stupni\v{s}ek, Ivan}, year = {2016}, pages = {96}, keywords = {raj\v{c}ica, paprika, patlid\v{z}an, uvjeti proizvodnje, tehnologija uzgoja, za\v{s}tita od bolesti i \v{s}tetnika}, isbn = {978-953-6824-32-8}, title = {Proizvodnja raj\v{c}ice, paprike i patlid\v{z}ana}, keyword = {raj\v{c}ica, paprika, patlid\v{z}an, uvjeti proizvodnje, tehnologija uzgoja, za\v{s}tita od bolesti i \v{s}tetnika}, publisher = {Gospodarski list}, publisherplace = {Zagreb} }
@book{book, author = {Boro\v{s}i\'{c}, Josip and Cvjetkovi\'{c}, Bogdan and \v{S}imala, Mladen}, collectioneditor = {Stupni\v{s}ek, Ivan}, year = {2016}, pages = {96}, keywords = {tomato, sweet pepper, eggplant, production conditions, cultivation methods, disease and pest control}, isbn = {978-953-6824-32-8}, title = {Tomato, pepper and eggplant production}, keyword = {tomato, sweet pepper, eggplant, production conditions, cultivation methods, disease and pest control}, publisher = {Gospodarski list}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font