Pregled bibliografske jedinice broj: 848697
Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana
Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana. Zagreb: Gospodarski list, 2016 (prirucnik)
CROSBI ID: 848697 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana
(Tomato, pepper and eggplant production)
Autori
Borošić, Josip ; Cvjetković, Bogdan ; Šimala, Mladen
Ostali urednici
Stupnišek, Ivan
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna
Izdavač
Gospodarski list
Grad
Zagreb
Godina
2016
Stranica
96
ISBN
978-953-6824-32-8
Ključne riječi
rajčica ; paprika ; patlidžan ; uvjeti proizvodnje ; tehnologija uzgoja ; zaštita od bolesti i štetnika
(tomato ; sweet pepper ; eggplant ; production conditions ; cultivation methods ; disease and pest control)
Sažetak
Priručnik je prilagođen svima ; malim, srednjim, ali i velikim proizvođačima koji proizvode povrće na otvorenom i u zaštićenim prostorima. Uz značaj i biološka svojstva, poseban je naglasak stavljen na uvjete proizvodnje, potrebe za hranivima i gnojidbu, uzgoj presadnica, kao i sve mjere njege usjeva. Uz podrobne opise simptoma bolesti jednostavnije je odrediti uzročnika, a uz detaljnu biologiju i smjernice zaštite moguće je pravovremenom aplikacijom sredstava suzbiti bolesti ili ih svesti na najmanju moguću mjeru, te sprječiti njihovo daljnje širenje. Također, opisani su najčešći štetnici i štete koje uzrokuju, a uz poznavanje biologije i ekologije, brojnost godišnjih generacija štetnika i vremena njihove pojave, moguće ih je jednostavnije determinirati, te ih suzbiti sukladno uputama i savjetima iz priručnika.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
0178033
178-1782133-2134 - Reakcija kultivara plodovitog povrća na sastav hranjive otopine (Borošić, Josip, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb