Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 847359

Utjecaj različitih procesiranja na antioksidacijsku aktivnost voća


Pilipović, Ana
Utjecaj različitih procesiranja na antioksidacijsku aktivnost voća, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biologiju, Osijek


CROSBI ID: 847359 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj različitih procesiranja na antioksidacijsku aktivnost voća
(Influence of different postharvest treatments on fruit antioxidant activity)

Autori
Pilipović, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Odjel za biologiju

Mjesto
Osijek

Datum
28.09

Godina
2015

Stranica
14

Mentor
Krstin, Ljiljana ; Štolfa, Ivna

Ključne riječi
antioksidativna aktivnost ; askorbinska kiselina ; fenolni spojevi ; voćni sokovi ; džemovi ; osmotska dehidracija
(antioxidant activity ; ascorbic acid ; phenols ; fruit juice ; jams ; osmotic dehydration)

Sažetak
Jedan od najvećih izvora antioksidansa je voće. Antioksidativni spojevi nalaze se u različitim vrstama voća, a količina i kvalitativan sastav ovise o brojnim čimbenicima pa tako i o procesiranju. Danas se koriste brojne metode procesiranja. Procesiranje utječe na svojstva voća kao i na koncentraciju određenih bioaktivnih tvari te antioksidacijsku aktivnost. U ovom radu opisana je proizvodnja voćnih sokova i džemova, smrzavanje i osmotska dehidracija te kako ti oblici procesiranja utječu na brojne tvari koje su važne za zdravlje ljudi.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Ljiljana Krstin (mentor)

Avatar Url Ivna Štolfa Čamagajevac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pilipović, Ana
Utjecaj različitih procesiranja na antioksidacijsku aktivnost voća, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biologiju, Osijek
Pilipović, A. (2015) 'Utjecaj različitih procesiranja na antioksidacijsku aktivnost voća', diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biologiju, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pilipovi\'{c}, Ana}, year = {2015}, pages = {14}, keywords = {antioksidativna aktivnost, askorbinska kiselina, fenolni spojevi, vo\'{c}ni sokovi, d\v{z}emovi, osmotska dehidracija}, title = {Utjecaj razli\v{c}itih procesiranja na antioksidacijsku aktivnost vo\'{c}a}, keyword = {antioksidativna aktivnost, askorbinska kiselina, fenolni spojevi, vo\'{c}ni sokovi, d\v{z}emovi, osmotska dehidracija}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pilipovi\'{c}, Ana}, year = {2015}, pages = {14}, keywords = {antioxidant activity, ascorbic acid, phenols, fruit juice, jams, osmotic dehydration}, title = {Influence of different postharvest treatments on fruit antioxidant activity}, keyword = {antioxidant activity, ascorbic acid, phenols, fruit juice, jams, osmotic dehydration}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font