Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 846043

Proizvodnja žele, pjenastih i bombonskih proizvoda u tvornici Kandit


Šušnjar, Petra
Proizvodnja žele, pjenastih i bombonskih proizvoda u tvornici Kandit, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 846043 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja žele, pjenastih i bombonskih proizvoda u tvornici Kandit
(Production of jelly, foam and bombon products in Factory Kandit)

Autori
Šušnjar, Petra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2016

Stranica
16

Mentor
Ačkar, Đurđica

Ključne riječi
bomboni ; šećerne sirovine ; Kandit
(candy ; sugar ; Kandit)

Sažetak
Prema Pravilniku o proizvodima sličnim čokoladi, krem-proizvodima i bombonskim proizvodima (NN 73/05) bombonski i srodni proizvodi su proizvodi dobiveni odgovarajućim tehnološkim postupcima od šećera, drugih sirovina, aditiva i tvari koje se dodaju radi povećanja biološke vrijednosti proizvoda. Bombonski i srodni proizvodi mogu biti s dodacima, mogu se puniti, prelijevati, djelomično prelijevati, dražirati, komprimirati, kandirati, ukrašavati, posipavati i drugo. Osnovne sirovine za proizvodnju bombona su šećerne sirovine od kojih se koriste saharoza, glukoza, invertni šećer, škrobni sirup, fruktoza, laktoza. Osim šećernih mogu se koristiti i druge sirovine koje se dodaju u bombonsku masu, kao što su kava, med, kandirano voće, orašasti plodovi itd. Proces proizvodnje bombona može se podijeliti u četiri glavne faze: izrada bombonske mase, bojanje i aromatiziranje, mehanička obrada bez ili s ugradnjom punjenja, oblikovanje bombona, zamatanje i pakiranje bombona. Tvrtka Kandit d. o. o. iza sebe ima preko 50 godina iskustva u usavršavanju tehnologije bombona te razvijen široki asortiman proizvoda koji i dalje konkurira na tržištu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Đurđica Ačkar (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Šušnjar, Petra
Proizvodnja žele, pjenastih i bombonskih proizvoda u tvornici Kandit, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Šušnjar, P. (2016) 'Proizvodnja žele, pjenastih i bombonskih proizvoda u tvornici Kandit', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}u\v{s}njar, Petra}, year = {2016}, pages = {16}, keywords = {bomboni, \v{s}e\'{c}erne sirovine, Kandit}, title = {Proizvodnja \v{z}ele, pjenastih i bombonskih proizvoda u tvornici Kandit}, keyword = {bomboni, \v{s}e\'{c}erne sirovine, Kandit}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}u\v{s}njar, Petra}, year = {2016}, pages = {16}, keywords = {candy, sugar, Kandit}, title = {Production of jelly, foam and bombon products in Factory Kandit}, keyword = {candy, sugar, Kandit}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font