Pregled bibliografske jedinice broj: 846043
Proizvodnja žele, pjenastih i bombonskih proizvoda u tvornici Kandit
Proizvodnja žele, pjenastih i bombonskih proizvoda u tvornici Kandit, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 846043 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja žele, pjenastih i bombonskih proizvoda
u tvornici Kandit
(Production of jelly, foam and bombon products in
Factory Kandit)
Autori
Šušnjar, Petra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
30.09
Godina
2016
Stranica
16
Mentor
Ačkar, Đurđica
Ključne riječi
bomboni ; šećerne sirovine ; Kandit
(candy ; sugar ; Kandit)
Sažetak
Prema Pravilniku o proizvodima sličnim čokoladi, krem-proizvodima i bombonskim proizvodima (NN 73/05) bombonski i srodni proizvodi su proizvodi dobiveni odgovarajućim tehnološkim postupcima od šećera, drugih sirovina, aditiva i tvari koje se dodaju radi povećanja biološke vrijednosti proizvoda. Bombonski i srodni proizvodi mogu biti s dodacima, mogu se puniti, prelijevati, djelomično prelijevati, dražirati, komprimirati, kandirati, ukrašavati, posipavati i drugo. Osnovne sirovine za proizvodnju bombona su šećerne sirovine od kojih se koriste saharoza, glukoza, invertni šećer, škrobni sirup, fruktoza, laktoza. Osim šećernih mogu se koristiti i druge sirovine koje se dodaju u bombonsku masu, kao što su kava, med, kandirano voće, orašasti plodovi itd. Proces proizvodnje bombona može se podijeliti u četiri glavne faze: izrada bombonske mase, bojanje i aromatiziranje, mehanička obrada bez ili s ugradnjom punjenja, oblikovanje bombona, zamatanje i pakiranje bombona. Tvrtka Kandit d. o. o. iza sebe ima preko 50 godina iskustva u usavršavanju tehnologije bombona te razvijen široki asortiman proizvoda koji i dalje konkurira na tržištu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija