Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 841662

Proizvodnja jogurta u mljekari Euro-Milk d.o.o.


Kudelić, Ana-Marija
Proizvodnja jogurta u mljekari Euro-Milk d.o.o., 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 841662 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja jogurta u mljekari Euro-Milk d.o.o.
(Production of yogurt in Euro-Milk dairy)

Autori
Kudelić, Ana-Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.09

Godina
2015

Stranica
26

Mentor
Antunac, Neven

Ključne riječi
jogurt; suha tvar; kiselost; gustoća; proizvodni procesi
(yogurt; dry matter; acidity; density; production processes)

Sažetak
Budući da je jogurt idealan fermentirani napitak i izvor visokokvalitetnih sastojaka u ishrani, jedan je od najznačajnijih proizvoda u proizvodnom programu mljekarske industrije mlijeka. Posebna pozornost posvećena je kakvoći sirovog mlijeka za proizvodnju jogurta. Relativna gustoća je iznosila u prosjeku 1, 030. Kiselost je tijekom čitavog perioda varirala od 6, 11 do 6, 64 oSH, sa srednjom vrijednošću od 6, 28 oSH. Podešavanje suhe tvari potrebne za proizvodnju jogurta dobre kakvoće izvedeno je dodavanjem obranog mliječnog praha. Mlijeko pripremljeno za proizvodnju jogurta imalo je relativnu gustoću od 1, 035 do 1, 036 ili u prosjeku 1, 035. Kiselost je varirala od 7, 07 do 7, 59 oSH. Srednja vrijednost za kiselost iznosila je 7, 30 oSH. Udio masti varirao je od 1, 94 do 2, 00 %, u prosjeku 1, 98 %. U mljekari EURO-MILK ide se na nešto niži stupanj kiselosti radi sigurnosti kakvoće proizvoda tijekom distribucije i potrošnje. U procesu proizvodnje jogurta obuhvaćeno je nekoliko procesa a oni uključuju prijem mlijeka, skladištenje mlijeka, prvu pasterizaciju, tipizaciju, drugu pasterizaciju, hlađenje, cijepeljenje DVS kulturom, zrenje u tanku, prekid zrenja i hlađenje, punjenje te skladištenje gotovog proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Neven Antunac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kudelić, Ana-Marija
Proizvodnja jogurta u mljekari Euro-Milk d.o.o., 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Kudelić, A. (2015) 'Proizvodnja jogurta u mljekari Euro-Milk d.o.o.', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kudeli\'{c}, Ana-Marija}, year = {2015}, pages = {26}, keywords = {jogurt, suha tvar, kiselost, gusto\'{c}a, proizvodni procesi}, title = {Proizvodnja jogurta u mljekari Euro-Milk d.o.o.}, keyword = {jogurt, suha tvar, kiselost, gusto\'{c}a, proizvodni procesi}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kudeli\'{c}, Ana-Marija}, year = {2015}, pages = {26}, keywords = {yogurt, dry matter, acidity, density, production processes}, title = {Production of yogurt in Euro-Milk dairy}, keyword = {yogurt, dry matter, acidity, density, production processes}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font