Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 832875

Društveno odgovorno poslovanje u prehrambenoj industriji


Skračić, Monika
Društveno odgovorno poslovanje u prehrambenoj industriji, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 832875 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Društveno odgovorno poslovanje u prehrambenoj industriji
(Corporate social responsibility in food industry)

Autori
Skračić, Monika

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.09

Godina
2016

Stranica
26

Mentor
Hadelan, Lari

Ključne riječi
društvena odgovornost; prehrambena industrija
(social responsibility; food industry)

Sažetak
U suvremenim poslovnim uvjetima maksimalizacija profita nije isključivi cilj poduzeća. U situaciji postojanja jake konkurencije društveno odgovorno poslovanje (DOP) koje vodi računa o interesima okruženja u kojemu poduzeće djeluje jedan je od razlikovnih čimbenika koji omogućuje bolji percepciju poduzeća i konkurentsku prednost. Predmet istraživanja ovoga rada je uloga i značaj DOP-a u poduzećima prehrambene industrije u Hrvatskoj. Ciljevi rada su prikazati i analizirati osnovne pojmove u DOP-u, povijesni razvoj društveno odgovornog poslovanja na istražiavanja autora koji su se bavili tom problematikom. Također su naznačene institucije i nacionalne mreže koje se bave pitanjem DOP-a u Hrvatskoj i u svijetu. Metodom deskripcije prikazani su primjeri prakse u hrvatskim poduzećima prehrambene industrije i njihova uspješnost u provođenju DOP-a. Za potrebe rada provedeno je empirijsko istraživanje među hrvatskim studentima te je statističkom metodom utvrđeno da je DOP u prehrambenoj industriji još uvijek za mnoge nepoznat pojam. U zaključnim razmatranjima se ističe kako su se mnoga poduzeća u prehrambenoj industriji orijentirala na DOP kao vodeće sredstvo poslovanja s ciljem postizanja sve veće dobiti, no potrebno je još mnogo kako bi ono došlo u svijest građana.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Lari Hadelan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Skračić, Monika
Društveno odgovorno poslovanje u prehrambenoj industriji, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Skračić, M. (2016) 'Društveno odgovorno poslovanje u prehrambenoj industriji', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Skra\v{c}i\'{c}, Monika}, year = {2016}, pages = {26}, keywords = {dru\v{s}tvena odgovornost, prehrambena industrija}, title = {Dru\v{s}tveno odgovorno poslovanje u prehrambenoj industriji}, keyword = {dru\v{s}tvena odgovornost, prehrambena industrija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Skra\v{c}i\'{c}, Monika}, year = {2016}, pages = {26}, keywords = {social responsibility, food industry}, title = {Corporate social responsibility in food industry}, keyword = {social responsibility, food industry}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font