Pregled bibliografske jedinice broj: 830922
Zastupljenost meda u prehrani odrasle populacije i razlozi njegova odabira
Zastupljenost meda u prehrani odrasle populacije i razlozi njegova odabira, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
CROSBI ID: 830922 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Zastupljenost meda u prehrani odrasle populacije i
razlozi njegova odabira
(Representation of honey in the diet of adult
population and reasons for its selection)
Autori
Prlić, Matea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar
Datum
08.07
Godina
2016
Stranica
54
Mentor
Čačić Kenjerić, Daniela
Ključne riječi
med ; prehrana ; razlozi odabira ; odrasla populacija
(honey ; diet ; reasonf of selection ; adults)
Sažetak
Med je namirnica koju konzumiraju osobe svih dobnih skupina. Motivi za njegovo korištenje su različiti i variraju od jednostavnog zaslađivača do očekivanih terapeutskih učinaka kako u prevenciji tako i u liječenju zdravstvenih problema. Cilj ovog rada je utvrditi zastupljenost meda u prehrani odraslih osoba te razloge koji motiviraju potrošače na njegovu potrošnju. Podaci bi se prikupili primjenom jednokratnog anonimnog upitnika, a rezultati koji bi se prikazali u radu mogu biti temelj za utvrđivanje potrebe za dodatnu promociju ove vrijedne namirnice.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Daniela Čačić Kenjerić
(mentor)