Pregled bibliografske jedinice broj: 823947
Kruh u službi zdravlja
Kruh u službi zdravlja // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 145 (2016), 12-14 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, stručni)
CROSBI ID: 823947 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kruh u službi zdravlja
(The role of bread in health promotion)
Autori
Čukelj, Nikolina ; Novotni, Dubravka ; Ćurić, Duška
Izvornik
Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu (1330-1977) 145
(2016);
12-14
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, osvrt, stručni
Ključne riječi
kruh; obogaćivanje; cjelovite žitarice; potrošač; bioaktivni spojevi
(bread; enrichment; whole-grains; consumer; bioactive compounds)
Sažetak
Kruh iz različitih cjelovitih žitarica izvor je mnogobrojnih spojeva važnih za očuvanje zdravlja, no unatoč tome što su potrošači uglavnom svjesni pozitivnih strana cjelovitih proizvoda, ipak uglavnom ne žele mijenjati okus i užitak jedenja sa zdravstvenim dobrobitima, posebice ako u tom trenutku nemaju zdravstvenih problema. Zbog toga je nužna suradnja ljudi koji rade u obrazovanju, istraživanju, industriji i marketingu kako bi se cjeloviti i obogaćeni kruh što više približio potrošaču.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb