Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 823947

Kruh u službi zdravlja


Čukelj, Nikolina; Novotni, Dubravka; Ćurić, Duška
Kruh u službi zdravlja // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 145 (2016), 12-14 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, stručni)


CROSBI ID: 823947 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kruh u službi zdravlja
(The role of bread in health promotion)

Autori
Čukelj, Nikolina ; Novotni, Dubravka ; Ćurić, Duška

Izvornik
Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu (1330-1977) 145 (2016); 12-14

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, osvrt, stručni

Ključne riječi
kruh; obogaćivanje; cjelovite žitarice; potrošač; bioaktivni spojevi
(bread; enrichment; whole-grains; consumer; bioactive compounds)

Sažetak
Kruh iz različitih cjelovitih žitarica izvor je mnogobrojnih spojeva važnih za očuvanje zdravlja, no unatoč tome što su potrošači uglavnom svjesni pozitivnih strana cjelovitih proizvoda, ipak uglavnom ne žele mijenjati okus i užitak jedenja sa zdravstvenim dobrobitima, posebice ako u tom trenutku nemaju zdravstvenih problema. Zbog toga je nužna suradnja ljudi koji rade u obrazovanju, istraživanju, industriji i marketingu kako bi se cjeloviti i obogaćeni kruh što više približio potrošaču.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Čukelj, Nikolina; Novotni, Dubravka; Ćurić, Duška
Kruh u službi zdravlja // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 145 (2016), 12-14 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, stručni)
Čukelj, N., Novotni, D. & Ćurić, D. (2016) Kruh u službi zdravlja. Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 145, 12-14.
@article{article, author = {\v{C}ukelj, Nikolina and Novotni, Dubravka and \'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka}, year = {2016}, pages = {12-14}, keywords = {kruh, oboga\'{c}ivanje, cjelovite \v{z}itarice, potro\v{s}a\v{c}, bioaktivni spojevi}, journal = {Hrvatski pekar : stru\v{c}ni \v{c}asopis za pekarstvo, mlinarstvo, slasti\v{c}arstvo, tjesteni\v{c}arstvo i industrijsku ambala\v{z}u}, volume = {145}, issn = {1330-1977}, title = {Kruh u slu\v{z}bi zdravlja}, keyword = {kruh, oboga\'{c}ivanje, cjelovite \v{z}itarice, potro\v{s}a\v{c}, bioaktivni spojevi} }
@article{article, author = {\v{C}ukelj, Nikolina and Novotni, Dubravka and \'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka}, year = {2016}, pages = {12-14}, keywords = {bread, enrichment, whole-grains, consumer, bioactive compounds}, journal = {Hrvatski pekar : stru\v{c}ni \v{c}asopis za pekarstvo, mlinarstvo, slasti\v{c}arstvo, tjesteni\v{c}arstvo i industrijsku ambala\v{z}u}, volume = {145}, issn = {1330-1977}, title = {The role of bread in health promotion}, keyword = {bread, enrichment, whole-grains, consumer, bioactive compounds} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font