Pregled bibliografske jedinice broj: 81931
Dokazivanje svinjskog mesa metodom ELISA u toplinski obrađenim uzorcima
Dokazivanje svinjskog mesa metodom ELISA u toplinski obrađenim uzorcima // Drugi Hrvatski veterinarski kongres / Balenović, Tomislav (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2000. str. 141-146 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 81931 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Dokazivanje svinjskog mesa metodom ELISA u toplinski obrađenim uzorcima
(Qualitative and Quantitative Testing of Thermally Treated Pork Samples by ELISA Method)
Autori
Sapunar-Postružnik, Jasenka ; Bažulić, Davorin ; Majnarić, Darko ; Petrak, Tomislav ; Logomerac, Vesna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Drugi Hrvatski veterinarski kongres
/ Balenović, Tomislav - Zagreb : Hrvatska veterinarska komora, 2000, 141-146
Skup
Drugi Hrvatski veterinarski kongres
Mjesto i datum
Cavtat, Hrvatska, 10.10.2000. - 13.10.2000
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
toplinski obrađeni proizvodi; vrsta mesa; ELISA
(thermally treated products; kind of meat; ELISA)
Sažetak
Proveden je postupak ocjene podobnosti komercijalnog testa ELISA za kvalitativno i kvantitativno određivanje svinjskog mesa u toplinski obrađenim uzorcima. Analizirani su gotovi mesni proizvodi, te oni pripremljeni u laboratoriju. Dobiveni rezultati pokazuju da je donja granica pouzdanosti kvalitativnog utvrđivanja 1%, a gornja 100% svinjskog mesa. Kvantitativnu analizu moguće je obaviti samo za uzorke koji sadrže između 1 i 5 % svinjskog mesa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Projekti:
00480102
Ustanove:
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb
Profili:
Darko Majnarić
(autor)
Davorin Bažulić
(autor)
Jasenka Sapunar-Postružnik
(autor)
Tomislav Petrak
(autor)