Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 81931

Dokazivanje svinjskog mesa metodom ELISA u toplinski obrađenim uzorcima


Sapunar-Postružnik, Jasenka; Bažulić, Davorin; Majnarić, Darko; Petrak, Tomislav; Logomerac, Vesna
Dokazivanje svinjskog mesa metodom ELISA u toplinski obrađenim uzorcima // Drugi Hrvatski veterinarski kongres / Balenović, Tomislav (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2000. str. 141-146 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 81931 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Dokazivanje svinjskog mesa metodom ELISA u toplinski obrađenim uzorcima
(Qualitative and Quantitative Testing of Thermally Treated Pork Samples by ELISA Method)

Autori
Sapunar-Postružnik, Jasenka ; Bažulić, Davorin ; Majnarić, Darko ; Petrak, Tomislav ; Logomerac, Vesna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Drugi Hrvatski veterinarski kongres / Balenović, Tomislav - Zagreb : Hrvatska veterinarska komora, 2000, 141-146

Skup
Drugi Hrvatski veterinarski kongres

Mjesto i datum
Cavtat, Hrvatska, 10.10.2000. - 13.10.2000

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
toplinski obrađeni proizvodi; vrsta mesa; ELISA
(thermally treated products; kind of meat; ELISA)

Sažetak
Proveden je postupak ocjene podobnosti komercijalnog testa ELISA za kvalitativno i kvantitativno određivanje svinjskog mesa u toplinski obrađenim uzorcima. Analizirani su gotovi mesni proizvodi, te oni pripremljeni u laboratoriju. Dobiveni rezultati pokazuju da je donja granica pouzdanosti kvalitativnog utvrđivanja 1%, a gornja 100% svinjskog mesa. Kvantitativnu analizu moguće je obaviti samo za uzorke koji sadrže između 1 i 5 % svinjskog mesa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
00480102

Ustanove:
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Sapunar-Postružnik, Jasenka; Bažulić, Davorin; Majnarić, Darko; Petrak, Tomislav; Logomerac, Vesna
Dokazivanje svinjskog mesa metodom ELISA u toplinski obrađenim uzorcima // Drugi Hrvatski veterinarski kongres / Balenović, Tomislav (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2000. str. 141-146 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Sapunar-Postružnik, J., Bažulić, D., Majnarić, D., Petrak, T. & Logomerac, V. (2000) Dokazivanje svinjskog mesa metodom ELISA u toplinski obrađenim uzorcima. U: Balenović, T. (ur.)Drugi Hrvatski veterinarski kongres.
@article{article, author = {Sapunar-Postru\v{z}nik, Jasenka and Ba\v{z}uli\'{c}, Davorin and Majnari\'{c}, Darko and Petrak, Tomislav and Logomerac, Vesna}, editor = {Balenovi\'{c}, T.}, year = {2000}, pages = {141-146}, keywords = {toplinski obra\djeni proizvodi, vrsta mesa, ELISA}, title = {Dokazivanje svinjskog mesa metodom ELISA u toplinski obra\djenim uzorcima}, keyword = {toplinski obra\djeni proizvodi, vrsta mesa, ELISA}, publisher = {Hrvatska veterinarska komora}, publisherplace = {Cavtat, Hrvatska} }
@article{article, author = {Sapunar-Postru\v{z}nik, Jasenka and Ba\v{z}uli\'{c}, Davorin and Majnari\'{c}, Darko and Petrak, Tomislav and Logomerac, Vesna}, editor = {Balenovi\'{c}, T.}, year = {2000}, pages = {141-146}, keywords = {thermally treated products, kind of meat, ELISA}, title = {Qualitative and Quantitative Testing of Thermally Treated Pork Samples by ELISA Method}, keyword = {thermally treated products, kind of meat, ELISA}, publisher = {Hrvatska veterinarska komora}, publisherplace = {Cavtat, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font