Pregled bibliografske jedinice broj: 812174
Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa
Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (2015), 6; 552-557 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
CROSBI ID: 812174 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa
(Production of cooked sausages from mutton/lamb)
Autori
Kozačinski, Lidija ; Cvrtila Fleck, Željka ; Njari, Bela ; Shek-Vugrovečki, Ana ; Šimpraga, Miljenko
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) XVII
(2015), 6;
552-557
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prethodno priopćenje, znanstveni
Ključne riječi
janjeće meso; obarene kobasice
(sheep; mutton/lamb product quality)
Sažetak
Meso i proizvodi od mesa smatraju se neophodnim za prehranu ljudi. Porast broja stanovništva, ekonomski rast i proširenje tržišta dovode do povećanja potražnje za mesom i hranom životinjskog podrijetla. Promjene prehrambenih potreba i navika radi rasta prihoda i demografske tranzicije, povećavaju potrebu za raznolikom hranom životinjskog podrijetla. Stoga je cilj ovog istraživanja bio tradicijski uzgoj ovaca i janjadi dopuniti i unaprijediti inovativnim rješenjem kao što je to moguća proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa. Proizvodnja treba biti prilagođena zahtjevima tržišta imajući u vidu pritiske konkurencije u ovom sektoru proizvodnje. Ovakvo istraživanje prvenstveno je usmjereno u pružanju alternativnih proizvoda sa zadaćom dopune asortimana potražnje zahtjevnijih potrošača.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb
Profili:
Lidija Kozačinski
(autor)
Bela Njari
(autor)
Miljenko Šimpraga
(autor)
Ana Shek-Vugrovečki
(autor)
Željka Cvrtila
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts