Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 812174

Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa


Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Njari, Bela; Shek-Vugrovečki, Ana; Šimpraga, Miljenko
Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (2015), 6; 552-557 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)


CROSBI ID: 812174 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa
(Production of cooked sausages from mutton/lamb)

Autori
Kozačinski, Lidija ; Cvrtila Fleck, Željka ; Njari, Bela ; Shek-Vugrovečki, Ana ; Šimpraga, Miljenko

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) XVII (2015), 6; 552-557

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prethodno priopćenje, znanstveni

Ključne riječi
janjeće meso; obarene kobasice
(sheep; mutton/lamb product quality)

Sažetak
Meso i proizvodi od mesa smatraju se neophodnim za prehranu ljudi. Porast broja stanovništva, ekonomski rast i proširenje tržišta dovode do povećanja potražnje za mesom i hranom životinjskog podrijetla. Promjene prehrambenih potreba i navika radi rasta prihoda i demografske tranzicije, povećavaju potrebu za raznolikom hranom životinjskog podrijetla. Stoga je cilj ovog istraživanja bio tradicijski uzgoj ovaca i janjadi dopuniti i unaprijediti inovativnim rješenjem kao što je to moguća proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa. Proizvodnja treba biti prilagođena zahtjevima tržišta imajući u vidu pritiske konkurencije u ovom sektoru proizvodnje. Ovakvo istraživanje prvenstveno je usmjereno u pružanju alternativnih proizvoda sa zadaćom dopune asortimana potražnje zahtjevnijih potrošača.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Njari, Bela; Shek-Vugrovečki, Ana; Šimpraga, Miljenko
Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (2015), 6; 552-557 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
Kozačinski, L., Cvrtila Fleck, Ž., Njari, B., Shek-Vugrovečki, A. & Šimpraga, M. (2015) Proizvodnja obarenih kobasica od janjećeg mesa. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (6), 552-557.
@article{article, author = {Koza\v{c}inski, Lidija and Cvrtila Fleck, \v{Z}eljka and Njari, Bela and Shek-Vugrove\v{c}ki, Ana and \v{S}impraga, Miljenko}, year = {2015}, pages = {552-557}, keywords = {janje\'{c}e meso, obarene kobasice}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {XVII}, number = {6}, issn = {1332-0025}, title = {Proizvodnja obarenih kobasica od janje\'{c}eg mesa}, keyword = {janje\'{c}e meso, obarene kobasice} }
@article{article, author = {Koza\v{c}inski, Lidija and Cvrtila Fleck, \v{Z}eljka and Njari, Bela and Shek-Vugrove\v{c}ki, Ana and \v{S}impraga, Miljenko}, year = {2015}, pages = {552-557}, keywords = {sheep, mutton/lamb product quality}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {XVII}, number = {6}, issn = {1332-0025}, title = {Production of cooked sausages from mutton/lamb}, keyword = {sheep, mutton/lamb product quality} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font