Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 811433

Kako očuvati unikate tradicionalnog sirarstva?


Tudor Kalit, Milna
Kako očuvati unikate tradicionalnog sirarstva? // Festival znanosti 2016
Zagreb, Hrvatska, 2016. (pozvano predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)


CROSBI ID: 811433 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kako očuvati unikate tradicionalnog sirarstva?
(How to save unique traditional cheeses?)

Autori
Tudor Kalit, Milna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni

Skup
Festival znanosti 2016

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 18.04.2016. - 24.04.2016

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
tradicionalni sirevi; opstojnost; jedinstvenost; aroma
(traditional cheeses; survival; unique; aroma;)

Sažetak
U uvjetima industrijske proizvodnje hrane tradicijski proizvodi zauzimaju specifično mjesto u prehrani suvremenog čovjeka koji sve više brine o prirodi, podrijetlu, sigurnosti i nutritivnoj vrijednosti proizvoda. Tradicionalni sirevi se smatraju unikatima, zbog neuniformnog, intenzivnog i uzbudljivog okusa i arome, specifičnog sastava i izgleda, prije svega zbog ručnog rada, te korištenja sirovog mlijeka i prirodnog sirila. Međutim, između sigurnosti, autentičnosti i uzbudljivosti okusa i arome te opstojnosti tradicionalnih proizvoda javlja se sukob. Kako bi očuvali jedinstvene ruralne regije te tradicionalne proizvode i tradicijske vještine u procesima proizvodnje neka od rješenja su: edukacija proizvođača, kvaliteta mlijeka na razini primarne proizvodnje, primjena principa sigurnosti hrane, oznake kvalitete proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Kalit, Samir, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Milna Tudor Kalit (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tudor Kalit, Milna
Kako očuvati unikate tradicionalnog sirarstva? // Festival znanosti 2016
Zagreb, Hrvatska, 2016. (pozvano predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
Tudor Kalit, M. (2016) Kako očuvati unikate tradicionalnog sirarstva?. U: Festival znanosti 2016.
@article{article, author = {Tudor Kalit, Milna}, year = {2016}, keywords = {tradicionalni sirevi, opstojnost, jedinstvenost, aroma}, title = {Kako o\v{c}uvati unikate tradicionalnog sirarstva?}, keyword = {tradicionalni sirevi, opstojnost, jedinstvenost, aroma}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Tudor Kalit, Milna}, year = {2016}, keywords = {traditional cheeses, survival, unique, aroma, }, title = {How to save unique traditional cheeses?}, keyword = {traditional cheeses, survival, unique, aroma, }, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font