Pregled bibliografske jedinice broj: 809754
The influence of keeping pheasants in captivity vs. nature on the biological value of meat and its use in human nutrition
The influence of keeping pheasants in captivity vs. nature on the biological value of meat and its use in human nutrition // Collegium antropologicum, 32 (2008), 3; 959-962 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 809754 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
The influence of keeping pheasants in captivity
vs. nature on the biological value of meat and
its use in human nutrition
Autori
Tucak, Zvonimir ; Škrivanko, Mario ; Posavčević, Štefica ; Periškić, Marin ; Bošković, Ivica ; Jumić, Vlado
Izvornik
Collegium antropologicum (0350-6134) 32
(2008), 3;
959-962
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
fazani ; uzgoj ; meso ; biološka vrijednost ; ljudska prehrana
(pheasants ; breeding ; animal nutrition ; meat ; biological value ; human nutrition)
Sažetak
Istraživanja su imala za cilj utvrditi biološku vrijednost mesa fazana uzgojenih u prirodi i u fazanerijama. Rezultati ukazuju da kvaliteta mesa fazana uzgojenih u prirodi ima veću biološku vrijednost od mesa fazana uzgojenih u fazanerijama, a time i prednost u ljudskoj prehrani.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Biologija, Veterinarska medicina, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb,
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Ivica Bošković
(autor)
Marin Periškić
(autor)
Mario Škrivanko
(autor)
Zvonimir Tucak
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Current Contents Connect (CCC)
- Web of Science Core Collection (WoSCC)
- Social Science Citation Index (SSCI)
- SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
- Scopus
- MEDLINE