Pregled bibliografske jedinice broj: 808218
Prilog istraživanjima antičkog umijeća kuhanja
Prilog istraživanjima antičkog umijeća kuhanja // Latina et Graeca, 26 (1985), 53-62 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 808218 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prilog istraživanjima antičkog umijeća kuhanja
(Contribution to the research of the ancient art of cooking)
Autori
Sanader, Mirjana
Izvornik
Latina et Graeca (0350-414X) 26
(1985);
53-62
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
Apicije; Rim; kuhanje; recepti
(Apicius; Rome; cooking; recipes)
Sažetak
U tekstu se raspravlja o antičkom umijeću kuhanja, o rimskom načinu uživanja u jelu, o nekim osobitostima rimske kuhinje, a sve na temelju seminara održanog na Sveučilištu u Innsbrucku kojem je bio cilj utvrditi količinske jedinice potrebnih sastojaka za recepte jela iz slavnog Apicijeva kulinarskog priručnika.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Arheologija