Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 808218

Prilog istraživanjima antičkog umijeća kuhanja


Sanader, Mirjana
Prilog istraživanjima antičkog umijeća kuhanja // Latina et Graeca, 26 (1985), 53-62 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 808218 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prilog istraživanjima antičkog umijeća kuhanja
(Contribution to the research of the ancient art of cooking)

Autori
Sanader, Mirjana

Izvornik
Latina et Graeca (0350-414X) 26 (1985); 53-62

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Apicije; Rim; kuhanje; recepti
(Apicius; Rome; cooking; recipes)

Sažetak
U tekstu se raspravlja o antičkom umijeću kuhanja, o rimskom načinu uživanja u jelu, o nekim osobitostima rimske kuhinje, a sve na temelju seminara održanog na Sveučilištu u Innsbrucku kojem je bio cilj utvrditi količinske jedinice potrebnih sastojaka za recepte jela iz slavnog Apicijeva kulinarskog priručnika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Arheologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Mirjana Sanader (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sanader, Mirjana
Prilog istraživanjima antičkog umijeća kuhanja // Latina et Graeca, 26 (1985), 53-62 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Sanader, M. (1985) Prilog istraživanjima antičkog umijeća kuhanja. Latina et Graeca, 26, 53-62.
@article{article, author = {Sanader, Mirjana}, year = {1985}, pages = {53-62}, keywords = {Apicije, Rim, kuhanje, recepti}, journal = {Latina et Graeca}, volume = {26}, issn = {0350-414X}, title = {Prilog istra\v{z}ivanjima anti\v{c}kog umije\'{c}a kuhanja}, keyword = {Apicije, Rim, kuhanje, recepti} }
@article{article, author = {Sanader, Mirjana}, year = {1985}, pages = {53-62}, keywords = {Apicius, Rome, cooking, recipes}, journal = {Latina et Graeca}, volume = {26}, issn = {0350-414X}, title = {Contribution to the research of the ancient art of cooking}, keyword = {Apicius, Rome, cooking, recipes} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font