Pregled bibliografske jedinice broj: 804948
Utjecaj kalcizacije na kemijska svojstva tla, prinos i kvalitetu kupusa sorte Ogulinac na području K.O. Oštarije
Utjecaj kalcizacije na kemijska svojstva tla, prinos i kvalitetu kupusa sorte Ogulinac na području K.O. Oštarije, 2016. (elaborat/studija).
CROSBI ID: 804948 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj kalcizacije na kemijska svojstva tla, prinos i kvalitetu kupusa sorte Ogulinac na području K.O. Oštarije
(Influence of calcification on chemical properties of the soil, yield and quality of cabbage varieties Ogulinac in K.O. Oštarije area)
Autori
Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Pavlović, Ivan ; Jurkić, Vesna
Izvornik
Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat/studija
Godina
2016
Ključne riječi
kupus sorta Ogulinac; prinos; kvaliteta; kalcifikacija
(cabbage variety Ogulinac; yield; quality; calcification)
Sažetak
Suvišna kiselost tla predstavlja jedan od najznačajnijih problema u uzgoju povrtnih kultura, poglavito kupusnjača na širem području grada Ogulina. Kolika je točno površina jako kiselih i kiselih tala u Republici Hrvatskoj nije jednostavno utvrditi, premda i samo poznavanje klimatskih značajki nekog područja, kao i matičnog supstrata na kojem je tlo razvijeno, daje temeljne polazne podatke za ocjenjivanje lokaliteta s uvjetima za razvoj kiselih tala. Holcim Agrocal proizvodi primjenjivi su u neutralizaciji štetne kiselosti bez negativnih posljedica na kemijska svojstva tla. Izbor Holcim proizvoda kao i njihove doze potrebno je odrediti na temelju kemijskih značajki tla, zahtjeva kulture i dohodovnosti kulture.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb