Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 803310

TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO


Krtalić, Filip
TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 803310 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO
(FLAVOR SUBSTANCES IN WHISKEY AND THEIR ORIGIN)

Autori
Krtalić, Filip

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.07

Godina
2015

Stranica
23

Mentor
Stanzer, Damir

Ključne riječi
viski; aroma; okus; miris; analiza
(whiskey; aroma; flavour; scent; analysis)

Sažetak
Viski je visoko kvalitetan i cijenjen proizvod u kojem uživaju ljudi širom svijeta. U današnje doba kada je moguće krivotvorenje raznih aroma i okusa važno je analizirati i odrediti tvari arome koje potječu od svakog od sastojaka i koraka proizvodnje. U ovom radu obraditi ćemo porijeklo tvari arome u viskiju i opisati njihov značaj za konačni proizvod. Koristiti ćemo znanstvenu članke koji se bavi analizom tvari arome u viskiju, knjige o metodama proizvodnje te znanstvene studije o okusu i aromama u viskiju kako bismo prikazali kompleksnost viskija i njegovog mirisa i okusa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Stanzer (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Krtalić, Filip
TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Krtalić, F. (2015) 'TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Krtali\'{c}, Filip}, year = {2015}, pages = {23}, keywords = {viski, aroma, okus, miris, analiza}, title = {TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO}, keyword = {viski, aroma, okus, miris, analiza}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Krtali\'{c}, Filip}, year = {2015}, pages = {23}, keywords = {whiskey, aroma, flavour, scent, analysis}, title = {FLAVOR SUBSTANCES IN WHISKEY AND THEIR ORIGIN}, keyword = {whiskey, aroma, flavour, scent, analysis}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font