Pregled bibliografske jedinice broj: 803310
TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO
TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 803310 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO
(FLAVOR SUBSTANCES IN WHISKEY AND THEIR ORIGIN)
Autori
Krtalić, Filip
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
01.07
Godina
2015
Stranica
23
Mentor
Stanzer, Damir
Ključne riječi
viski; aroma; okus; miris; analiza
(whiskey; aroma; flavour; scent; analysis)
Sažetak
Viski je visoko kvalitetan i cijenjen proizvod u kojem uživaju ljudi širom svijeta. U današnje doba kada je moguće krivotvorenje raznih aroma i okusa važno je analizirati i odrediti tvari arome koje potječu od svakog od sastojaka i koraka proizvodnje. U ovom radu obraditi ćemo porijeklo tvari arome u viskiju i opisati njihov značaj za konačni proizvod. Koristiti ćemo znanstvenu članke koji se bavi analizom tvari arome u viskiju, knjige o metodama proizvodnje te znanstvene studije o okusu i aromama u viskiju kako bismo prikazali kompleksnost viskija i njegovog mirisa i okusa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Damir Stanzer
(mentor)