Pregled bibliografske jedinice broj: 798630
Uzgoj luka (Allium Cepa L.) na OPG-u „Šmit“ u Novoj Kapeli
Uzgoj luka (Allium Cepa L.) na OPG-u „Šmit“ u Novoj Kapeli, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
CROSBI ID: 798630 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Uzgoj luka (Allium Cepa L.) na OPG-u „Šmit“ u
Novoj Kapeli
(Cultivation of onion (Allium Cepa L.) on family
farm „Šmit“)
Autori
Šmit, Luka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku
Mjesto
Osijek
Datum
10.10
Godina
2011
Stranica
28
Mentor
Vinković, Tomislav
Ključne riječi
luk ; proizvodnja ; sjetva ; sadnja
(onion ; production ; seeding ; planting)
Sažetak
Luk je primjer biljke neugledne izgledom, a visokokvalitetne po svojim svojstvima. Ubraja se među najstarije povrtlarske kulture i od davnina se upotrebljava za prehranu ljudi. Po obujmu proizvodnje luk spada među najznačajnije povrtne kulture. Po proizvodnji zauzima treće mjesto, nakon rajčice i kupusa, a po površinama drugo mjesto odmah iza rajčice. Ovisno o načinu uzgoja luk je dvogodišnja ili trogodišnja povrtna kultura. Razlikujemo proizvodnju luka iz sjemena, lučica i presadnica. Na OPG-u „Šmit“ pratila se prozvodnja i prinos luka iz sjemena i lučica. Korištenjem vrhunskog sjemenskog materijala, te praćenjem i korištenjem najnovijih dostignuća u tehnologiji možemo smanjiti rizike u proizvodnji i ostvariti financijski dobitak.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Tomislav Vinković
(mentor)