Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 798609

Tehnološki postupci skladištenja luka (Allium cepa L.)


Janković, Helena
Tehnološki postupci skladištenja luka (Allium cepa L.), 2013., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek


CROSBI ID: 798609 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnološki postupci skladištenja luka (Allium cepa L.)
(Storaging technological procedures of onion (Allium cepa L.))

Autori
Janković, Helena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku

Mjesto
Osijek

Datum
06.12

Godina
2013

Stranica
42

Mentor
Vinković, Tomislav

Ključne riječi
luk ; tehnologija ; skladištenje ; objekti skladištenja
(onion ; technology ; storage ; storage facilities)

Sažetak
Luk (Allium cepa L.) je jedna od najznačajnijih povrtnih kultura. U Hrvatskoj je po zastupljenosti u proizvodnji na drugom mjestu, odmah iza kupusa. Osim prehrambenih vrijednosti i agroekoloških uvjeta proizvodnje crvenog luka vrlo je značajna i tehnologija skladištenja luka. Skladištenje luka se obavlja pomoću različitih tehnoloških postupaka koji omogućuju bolje i kvalitetnije skladištenje. Da bi skladištenje bilo što kvalitetnije potrebno je kontrolirati temperaturu, vlagu, upravljanje dozrijevanjem, procjenu stupnja zrelosti, kontrolu bolesti, štetočina. Danas postoje različiti objekti za skladištenje luka i hladnjače koje omogućuju dug period čuvanja i smanjenje gubitaka na najmanju moguću mjeru. Osnovni cilj posliježetvene tehnologije kod luka je očuvanje kvalitete od trenutka branja do privremenog ili trajnijeg uskladištenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Tomislav Vinković (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Janković, Helena
Tehnološki postupci skladištenja luka (Allium cepa L.), 2013., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
Janković, H. (2013) 'Tehnološki postupci skladištenja luka (Allium cepa L.)', diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jankovi\'{c}, Helena}, year = {2013}, pages = {42}, keywords = {luk, tehnologija, skladi\v{s}tenje, objekti skladi\v{s}tenja}, title = {Tehnolo\v{s}ki postupci skladi\v{s}tenja luka (Allium cepa L.)}, keyword = {luk, tehnologija, skladi\v{s}tenje, objekti skladi\v{s}tenja}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jankovi\'{c}, Helena}, year = {2013}, pages = {42}, keywords = {onion, technology, storage, storage facilities}, title = {Storaging technological procedures of onion (Allium cepa L.)}, keyword = {onion, technology, storage, storage facilities}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font