Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 790054

Morfološki i antioksidativni pokazatelji ozimog slavonskog češnjaka


Parađiković, Nada; Vinković, Tomislav; Tkalec, Monika
Morfološki i antioksidativni pokazatelji ozimog slavonskog češnjaka // Zbornik radova 1. Hrvatskog stručnog skupa o proizvodnji povrća
Opatija, Hrvatska: Gospodarski list, 2015. str. 21-21 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 790054 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Morfološki i antioksidativni pokazatelji ozimog slavonskog češnjaka
(Morphological and antioxidant indicators of slavonian winter garlic)

Autori
Parađiković, Nada ; Vinković, Tomislav ; Tkalec, Monika

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova 1. Hrvatskog stručnog skupa o proizvodnji povrća / - : Gospodarski list, 2015, 21-21

Skup
1. Hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 18.11.2015. - 20.11.2015

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
češnjak ; antioksidativni status ; morfološke karakteristike
(garlic ; antioxidant status ; morphological characteristics)

Sažetak
Češnjak (Allium sativum L.) postaje sve značajnija povrćarska kultura jer posjeduje značajna antioksidativna svojstva te sadrži niz aktivnih tvari i vitamina koji blagotvorno djeluju na ljudski organizam poboljšavajući imunološki sustav. Cilj istraživanja bio je utvrditi morfološke pokazatelje ozimog slavonskog češnjaka u različitim uvjetima uzgoja. Možemo zaključiti da komponente prinosa istog ekotipa nisu značajno razlikovale ovisno o uvjetima uzgoja te da se uzgojem češnjaka iz in vitro presadnica dobiva jednako kvalitetan proizvod. Očekuje se da će ovakav način proizvodnje rezultirati povećanjem kvalitete i konkurentnosti domaće proizvodnje postizanjem samodostatnosti i povećanjem izvoza domaćeg češnjaka. na kraju, dovoljne količine domaćeg češnjaka za preradu osigurati će lakše brendiranje tradicionalnih proizvoda i njihovu prepoznatljivost.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Parađiković, Nada; Vinković, Tomislav; Tkalec, Monika
Morfološki i antioksidativni pokazatelji ozimog slavonskog češnjaka // Zbornik radova 1. Hrvatskog stručnog skupa o proizvodnji povrća
Opatija, Hrvatska: Gospodarski list, 2015. str. 21-21 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Parađiković, N., Vinković, T. & Tkalec, M. (2015) Morfološki i antioksidativni pokazatelji ozimog slavonskog češnjaka. U: Zbornik radova 1. Hrvatskog stručnog skupa o proizvodnji povrća.
@article{article, author = {Para\djikovi\'{c}, Nada and Vinkovi\'{c}, Tomislav and Tkalec, Monika}, year = {2015}, pages = {21-21}, keywords = {\v{c}e\v{s}njak, antioksidativni status, morfolo\v{s}ke karakteristike}, title = {Morfolo\v{s}ki i antioksidativni pokazatelji ozimog slavonskog \v{c}e\v{s}njaka}, keyword = {\v{c}e\v{s}njak, antioksidativni status, morfolo\v{s}ke karakteristike}, publisher = {Gospodarski list}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Para\djikovi\'{c}, Nada and Vinkovi\'{c}, Tomislav and Tkalec, Monika}, year = {2015}, pages = {21-21}, keywords = {garlic, antioxidant status, morphological characteristics}, title = {Morphological and antioxidant indicators of slavonian winter garlic}, keyword = {garlic, antioxidant status, morphological characteristics}, publisher = {Gospodarski list}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font