Pregled bibliografske jedinice broj: 785879
Prezentacija projekta: "Unaprjeđenje tehnologije i komercijalizacija tradicionalnih mesnih proizvoda (TMP)". PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“.
Prezentacija projekta: "Unaprjeđenje tehnologije i komercijalizacija tradicionalnih mesnih proizvoda (TMP)". PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“. // PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“.
Zagreb, Hrvatska, 2015. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 785879 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prezentacija projekta: "Unaprjeđenje tehnologije i komercijalizacija tradicionalnih mesnih proizvoda (TMP)". PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“.
(Presentation of the project: „Improving technology and commercialization of traditional meat products (TMP)“))
Autori
Kovačević, Dragan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Skup
PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“.
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 11.11.2015. - 13.11.2015
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
tradicionalni mesni proizvodi; optimizacija i standardizacija tehnologije proizvodnje; kvalitete i sigurnosti
(traditional meat products; optimization and standardization production technology; quality and safety;)
Sažetak
Unaprjeđenje tehnologije proizvodnje, optimiranje recepture i standardizacija kvalitete slavonskog kulena, slavonske domaće kobasice i konjske kobasice, optimiranjem tehnoloških parametara (vrijeme, temperatura, relativna vlažnost i brzina strujanja zraka) tijekom proizvodnje u automatiziranoj komori za zrenje te tijekom svih proizvodnih faza (dimljenja, sušenja, fermentacije i zrenja): a) određivanjem fizikalno-kemijskih svojstva (vode, proteina, masti, NaCl, kolagena, aktivnosti vode, pH, nitrata i boje), b) određivanjem utjecaja pojedinih dodataka na razvoj mikrobne populacije u proizvodima, c) određivanjem mikrobiološke ispravnosti, d) određivanjem ukupnog broja mikroorganizama i identifikacijom BMK i bakterija iz roda Staphylococcus i e) senzorskom analizom gotovih proizvoda. S obzirom da Hrvatska nema nijednog proizvođača starter kultura te da su dosadašnja istraživanja pokazala da mikroorganizmi u uvoznim starter kulturama koje se koriste u proizvodnji, nisu kompatibilni autohtonoj mikrobnoj populaciji u navedenim proizvodima, u sklopu projekta odredila bi se autohtona mikrobna populacija i potencijalne autohtone funkcionalne starter kulture mikroorganizama koje bi se zaštitile patentom, a njihova proizvodnja komercijalizirala.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija