Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 785879

Prezentacija projekta: "Unaprjeđenje tehnologije i komercijalizacija tradicionalnih mesnih proizvoda (TMP)". PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“.


Kovačević, Dragan
Prezentacija projekta: "Unaprjeđenje tehnologije i komercijalizacija tradicionalnih mesnih proizvoda (TMP)". PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“. // PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“.
Zagreb, Hrvatska, 2015. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)


CROSBI ID: 785879 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prezentacija projekta: "Unaprjeđenje tehnologije i komercijalizacija tradicionalnih mesnih proizvoda (TMP)". PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“.
(Presentation of the project: „Improving technology and commercialization of traditional meat products (TMP)“))

Autori
Kovačević, Dragan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni

Skup
PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“.

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 11.11.2015. - 13.11.2015

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
tradicionalni mesni proizvodi; optimizacija i standardizacija tehnologije proizvodnje; kvalitete i sigurnosti
(traditional meat products; optimization and standardization production technology; quality and safety;)

Sažetak
Unaprjeđenje tehnologije proizvodnje, optimiranje recepture i standardizacija kvalitete slavonskog kulena, slavonske domaće kobasice i konjske kobasice, optimiranjem tehnoloških parametara (vrijeme, temperatura, relativna vlažnost i brzina strujanja zraka) tijekom proizvodnje u automatiziranoj komori za zrenje te tijekom svih proizvodnih faza (dimljenja, sušenja, fermentacije i zrenja): a) određivanjem fizikalno-kemijskih svojstva (vode, proteina, masti, NaCl, kolagena, aktivnosti vode, pH, nitrata i boje), b) određivanjem utjecaja pojedinih dodataka na razvoj mikrobne populacije u proizvodima, c) određivanjem mikrobiološke ispravnosti, d) određivanjem ukupnog broja mikroorganizama i identifikacijom BMK i bakterija iz roda Staphylococcus i e) senzorskom analizom gotovih proizvoda. S obzirom da Hrvatska nema nijednog proizvođača starter kultura te da su dosadašnja istraživanja pokazala da mikroorganizmi u uvoznim starter kulturama koje se koriste u proizvodnji, nisu kompatibilni autohtonoj mikrobnoj populaciji u navedenim proizvodima, u sklopu projekta odredila bi se autohtona mikrobna populacija i potencijalne autohtone funkcionalne starter kulture mikroorganizama koje bi se zaštitile patentom, a njihova proizvodnja komercijalizirala.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Dragan Kovačević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević, Dragan
Prezentacija projekta: "Unaprjeđenje tehnologije i komercijalizacija tradicionalnih mesnih proizvoda (TMP)". PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“. // PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“.
Zagreb, Hrvatska, 2015. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
Kovačević, D. (2015) Prezentacija projekta: "Unaprjeđenje tehnologije i komercijalizacija tradicionalnih mesnih proizvoda (TMP)". PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“.. U: PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“..
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2015}, keywords = {tradicionalni mesni proizvodi, optimizacija i standardizacija tehnologije proizvodnje, kvalitete i sigurnosti}, title = {Prezentacija projekta: "Unaprje\djenje tehnologije i komercijalizacija tradicionalnih mesnih proizvoda (TMP)". PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobra\v{z}aj ureda za vo\djenje projekata“.}, keyword = {tradicionalni mesni proizvodi, optimizacija i standardizacija tehnologije proizvodnje, kvalitete i sigurnosti}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2015}, keywords = {traditional meat products, optimization and standardization production technology, quality and safety, }, title = {Presentation of the project: „Improving technology and commercialization of traditional meat products (TMP)“)}, keyword = {traditional meat products, optimization and standardization production technology, quality and safety, }, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font