Pregled bibliografske jedinice broj: 782177
Prerada voća u likere
Prerada voća u likere, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 782177 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prerada voća u likere
(Processing of fruit in liquors)
Autori
Šurić, Antonija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
23.09
Godina
2013
Stranica
26
Mentor
Voća, Sandra
Neposredni voditelj
Šic Žlabur, Jana
Ključne riječi
voćne vrste; tehnologija proizvodnja likera
(fruit species; liqueur production technology)
Sažetak
Cilj ovog rada je upoznati tehologiju izrade voćnih likera od odabira voćne vrste pa sve do procesa i tehnologije potrebne za proizvodnju istih. U radu su opisane pojedine voćne vrste koje se koriste u izradi voćnih likera. Objašnjeni su procesi i tehnologija prerade. Ti likeri spadaju u vrstu jakih alkoholnih pića, te su za njihovu proizvodnju najvažnije komponente udio šećera i vode u voćnoj vrsti.
Izvorni jezik
Hrvatski